SAV blir S-MAX - og er snart klar

Det var på fjorårets Genève-utstilling Ford viste sin elegante SAV Concept. Siden har de bekreftet produksjonsplanene, og nå får vi også vite navnet.

Publisert Sist oppdatert

Den klargjorte produksjonsmodellen møter vi trolig på årets Genève-utstilling, for allerede til sommeren skal de første bilene rulle av samlebåndet. Navnet S-MAX forteller at den nye modellen har noe med C-MAX å gjøre – flerbruksbilen bygget på Focus plattform.

Denne er en god del større og kan derfor leveres med 5 eller 7 seter etter hva kunden ønsker. Den blir første produksjonsmodell med det Ford kaller ”kinetisk design”, og som de første gang viste på den lekre konseptbilen Iosis i Frankfurt.

Hjemmegjort
Ford vektlegger at S-MAX og den kommende Galaxy-arvtageren begge er utviklet som egne Ford-prosjekter, i motsetning til forrige generasjon Galaxy som var et samarbeid med VW-gruppen.

S-MAX skal posisjoneres mellom Mondeo og Galaxy og produseres på samme bånd som disse ved Fords belgiske Genk-anlegg. Denne fabrikken vil også produsere neste generasjon Mondeo fra 2007.

Siden oppstarten i 1964 har det rullet mer enn 12 millioner biler av samlebåndene her. Fjorårets produksjon var 207.163 biler fra beskjedne 4.956 årsverk. Robotene styrer med andre ord det meste i denne fabrikken.

Powered by Labrador CMS