Flere E85-pumper

Den 30. mai i fjor åpnet miljøvernministeren den første norske E85-pumpa. Nå blir det endelig flere, den første kommer allerede i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Statoil har utvalget: Bensin, E85 eller Diesel

Det var Statoil på Storo i Oslo som var først ut med salg av E85 bioetanol. Og selv om det foreløpig er relativt sparsomt med såkalte flexifuel-biler i Norge, vil Statoil nå åpne flere pumper. Først ut er Statoil på Skøyen i Oslo som starter i morgen. Deretter er det planer om ytterligere fire pumper i løpet av første kvartal.

”Vi har høstet gode erfaringer fra vår E85-pumpe på Storo. Selv om E85 fortsatt er et nisjeprodukt, har salget vært langt bedre enn forventet. Det er betydelig interesse for, og etterspørsel etter, denne mer miljøvennlige bensinkvaliteten. Statoil tar konsekvensen av dette og gjør produktet mer tilgjengelig i det norske markedet”, sier administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge AS.

Ut i distriktene

Statoil forbereder salg av E85 ved sine stasjoner på Forus i Rogaland, ved Gardermoen i Aksershus, på Furnes langs E6 i Hedmark og langs E6 ved Furuset i Oslo. Allerede i dag selger Statoil diesel med inntil fem prosent biodiesel ved flere av sine stasjoner.

E85 består av 85 % bioetanol og 15 prosent bensin. Det må kun brukes av biler forberedt for flexifuel. Vanlige biler kan bruke mindre mengder bioetanol innblandet i bensinen, men slikt drivstoff er foreløpig ikke til salgs i Norge.

På sikt har imidlertid Statoil mest tro på lavinnblanding av bioetanol i vanlig bensin siden utbredelsen av biler for flexifuel vil være begrenset. Inntil fem prosent innblanding kan benyttes av de aller fleste biler, men Statoil etterlyser virkemidler fra myndighetenes side for å gjøre satsningen mer attraktiv.

Utvalget

Her er en oversikt fra OFV over flexifuel biler som selges nye i Norge. I tillegg til E85 kan de kjøres på vanlig blyfri bensin – derav betegnelsen flexi.

Powered by Labrador CMS