Kia Carnival

Kia Carnival

Kia Sorento

Kia Sorento

Kia Carnival

Kia Carnival

Kia Carnival

Kia Carnival

Kia Sorento

Kia Sorento

Kia Sorento

Kia Sorento

Tre nye fra Kia

Kia er på offensiven. På den kommende Genève-utstillingen byr de på to velkjente modeller i ny drakt, samt en konseptbil.

Publisert Sist oppdatert

Det er Carnival og Sorento som fornyes. Førstnevnte er nylig lansert i USA som Sedona og kommer til Europa til sommeren. Det er en helt redesignet modell som bl.a. tilbys med elektrisk drevne sidedører og bakluke.

Pop på grønt
Nye Carnival blir både høyere og bredere enn dagens modell og den er utviklet spesielt med tanke på Europa. Det er lagt vekt på økt nytteverdi gjennom større plass i kupéen, bedre sittekomfort, høyere kvalitet på interiøret og større fleksibilitet.

Kia Carnival er en 7-seter (2+3+2) men er i Norge mest populær som varebil på grønne skilter. Av de 150 nye bilene som ble registrert i 2005, var kun fire personbiler.

Dagens rimeligste modeller med 144-hesters dieselmotor koster fra kr 228.000 som varebil og fra 486.000 som personbil. Den nye modellene får bensin- og dieselmotorer på 185 hk, og dermed vil også prisene få et løft.

Ansiktsløft for Sorento
Den andre kjenningen som fornyes er Sorento. Blant ingrediensene som inngår i faceliften er økt motorkraft, bedre innvendig komfort, økt sikkerhet og et mer sporty utseende.

Motorene europeere kan velge mellom er en 170-hesters diesel som er 21 % kraftigere enn forgjengeren samt en 3,3-liters V6 motor på 235 hk. Dermed får også denne bilen en prisstigning fra dagens modell som starter på 399.900 med bensinmotor og 467.500 med diesel.

Det ble registrert 82 nye Sorento i 2005, men dersom prisen for innstegsmodellen passerer en halv million, er det fare for at antallet kan bli betydelig redusert. Den norske Kia-direktøren, Dag Asbjørnsen, er i imidlertid optimistisk (som vanlig) og sier: - De nye modellene er meget lovende, sett med norske øyne.

Siste nykommer fra Kia er en 5-dørs konseptbil i C-segmentet (Golf-klassen) som har verdenspremiere i Genève.

Powered by Labrador CMS