Sporty Saab til Genève

Saab holder kortene tett til brystet om en ny sportsbil som skal presenteres på bilutstillingen i Genève neste uke. Men svenske medier har allerede avslørt en del detaljkunnskap de påstår å besitte.

Publisert Sist oppdatert

Navnet på konseptbilen synes å være klart, og Aero-X kan vel greit assosieres med Saab. På ettermiddagen førstkommende mandag skal konseptet avdukes for noen utvalgte som i følge svenske medier får se Saabs fremtidige designretning.

Bilen er bygget på en plattform som ikke eksisterer i dag. Den skal kunne assosieres med Saab Sonet og merkets flyhistorie, og påstås å være drevet av en 3-liters V6 med twin turbo som er klargjort for tanking av E85 (BioPower). X i betegnelsen kan også gi hint om at den skal utstyres med drift på alle fire hjul.

Bilen rapporteres å være på størrelse med en Aston Martin DB9 og har en spesiell løsning for åpning av dørene. Dersom publikums reaksjon er slik Saab ønsker, kan modellen bli realisert.

Vi lover å komme tilbake med mer info så snart det foreligger. I mellomtiden kan du se flere bilder og delta i diskusjonen hos saabscene.com.

Powered by Labrador CMS