Kommer ikke: Toyota Estima - kun for Japan

Kommer kanskje: Toyota Urban Cruiser - fremtidig konkurrent til VW CrossPolo?

Toyota med mini-SUV

Toyota vil på bilutstillingen i Genève vise en kompakt fremtids-SUV. Toyota Urban Cruiser er designet ved fabrikkens europeiske designsenter ved Nice, Frankrike. Det er interessant at Toyota viser fram en slik mini-SUV med tre dører.

Publisert Sist oppdatert

Toyota ønsker å tette sitt omfattende modellprogram. RAV4 er en suksess, men de arbeider også med en mindre SUV – en bil bygget på Yaris.

Da Toyota lanserte den nye Yaris, forsvant Yaris Verso. Den kan bli erstattet av en ny mini-SUV som vil bære sitt eget navn. Toyota vil bruke bilutstillingen i Geneve til å teste om utseende av Urban Cruiser er noe å satse videre på.

I Geneve viser Toyota også en sportslig modell av Yaris – en T-sport.

Ny sportsbil neste år…
Toyota er også kommet meget langt med en ny Celica. Sportsbilen vil komme i 2007, og den blir en blanding av coupè og kabriolet. Dermed kan den erstatte både Celica og MR2 i en og samme bil.

… og ny Corolla
Neste år vil også Toyota lansere en helt ny bil i Corolla-klassen. Den kan bli så annerledes i forhold til dagens Corolla at bilen får et nytt navn. Toyota vil trolig velge å fortsette med dagens Corolla – og i tillegg komme med en ny modell. Man gambler ikke med et så gammelt og innarbeidet navn som Corolla.

… men ikke Previa
En bil som IKKE er planlagt relansert i Europa er Previa. Den japanske søstermodellen, Estima ble imidlertid nylig relansert i Japan hvor den leveres med alternative motorer på 2,4 og 3,5 liter. Kundene kan også velge mellom for- eller firehjulsdrift.

Bilen ble første gang lansert i 1990 og var da en pioner blant de store flerbruksbilene. Bedre kjøreegenskaper og økt komfort skal være hovedingrediensene i nykommeren.

Powered by Labrador CMS