Volvo S80

Volvo S80

Volvo S80

Volvo S80

Volvo S80

Volvo S80

Volvo S80 3,2 R6

Volvo S80 3,2 R6

Volvo S80 3,2 R6

Et glimt av ny S80

Volvo har sluppet de første bildene av neste generasjon S80. Den detaljerte presentasjonen får vi i Genève om fire uker.

Publisert Sist oppdatert

Det er mer en evolusjon enn en revolusjon når Volvo fornyer sin luksuriøse sedan. Ytelser er viktig i dette segmentet – derfor står i første rekke to sterke bensinmotorer og en dieselvariant på programmet. Den kompakte V8-motoren med 320 hk, kjent fra XC90, leveres i kombinasjon med firehjulsdrift og 6-trinns automatkasse. I tillegg byr de på en ny rekkesekser og kjent dieselteknologi.

Utfordrer de beste
”Nye S80 skal inn i en svært tøff sektor hvor konkurransen er sylskarp og kundene krevende. Vi utfordrer nå de beste i klassen med en spesiell bil. Den utstråler ’Skandinavisk Luksus’ - rene og elegante linjer og intelligente funksjoner hvor hver minste detalj er designet med omhu, sier Fredrik Arp, president for Volvo Cars.

Med nye S80 lanseres også en helt ny normalt pustende rekkesekser. I følge Volvo er den nesten like kompakt som en femmer, og med et sylindervolum på 3,2 liter byr den på 238 hk og et maks dreiemoment på 320 Nm ved 3.500 omdreininger. Også denne er koblet til en 6-trinns automat.

For oss europeere har Volvo også diesel på programmet. Det er den nyutviklede D5 188-hesteren med et dreiemoment på 400 Nm som tilbys.

Mer sikkerhet
I kjent Volvo-stil er også sikkerhet i fokus når en ny modell lanseres. S80 blir den første Volvo med Adaptive Cruise Control med Collision Warning og Brake Support. Systemet holder ønsket avstand til foranliggende, men selv når du kjører ”manuelt vokter systemet avstanden til bilen foran. Dersom en farlig situasjon er i ferd med å oppstå, varsles føreren med lyd og lys samtidig som bremsene klargjøres for full effekt.

S80 er utstyrt med aktive Bi-Xenon hovedlys som følger deg gjennom kurver. Den har i følge Volvo en verdens første PCC (Personal Car Communicator) som inneholder en rekke intelligente funksjoner. Før føreren åpner bilen, kan han eller hun sjekke om bilen er låst eller om alarmen har vært aktiv. En hjerteslag-sensor advarer dersom det befinner seg noen inne i bilen.

50.000 biler i året er Volvos salgsplan for nye S80, og Arp regner med at 70 % av bilene vil kjøpes av kunder som ikke kjører Volvo i dag. Mer om de norske planene får du servert i fra Genève.

Powered by Labrador CMS