Rekord av miljø-biler

Genève (BilNorge.no): De vekker kanskje ikke aller mest oppsikt. Fotografene omkranser ikke bilene for å ta de mest pirrende bilder. Miljøbilene holder seg pent i bakgrunnen på bilutstillingen i Geneve. Det er 19 biler i kategorien her – og det er ny rekord.

Publisert Sist oppdatert

Miljøbilene har sine egne utstillinger. Der møtes entusiaster og viser sine nye kjøretøyer. Sist var det Monte Carlo som var stedet for miljøbilene. Men også på bilutstillingen i Genève er det en klar trend mot miljøbiler.

Nesten alle har det – ok, mange er meget godt gjemt. Men det er 19 nye kjøretøyer i gruppen for miljøbiler, og det er alt fra biler for gass til elektriske biler og biler for hydrogen. Som miljøbiler regnes også hybrid der Lexus, Toyota og Honda er de ledende.

• Honda har tatt med fra Japan sin meget spennende bil FCX. Det er en bil med brenselcelle og det blir hevdet at Honda er en av produsentene som har best teknologi innen brenselcelle. Bilen ble for øvrig også vist på bilutstillingen i Tokyo i 2005.

• Mazda har en Tribute og en M5 for hydrogen. Bilene ble også vist i Tokyo. Kanskje er det ikke uten grunn av Mazda har detaljkunnskaper om de norske planene for en ”hydrogenvei fra Oslo til Stavanger”.

• Nissan viser en mikro elbil med plass til to, Pivo. Det er mest et trekkplaster, og bilen kommer neppe i produksjon.

• Fiat Panda vises med elektrisk motor fra flere produsenter. Det er ikke Fiat selv som viser bilen – men ombyggere.

• VW satser nå mer enn noen gang på miljøbiler. De vil søke å ta igjen forspranget japanske produsenter har. I Genève viser de båre Touran og Caddy i Eco-versjoner med gass som energikilde.

• Mitsubishi viser elbilen EZ-MIEV.

• Citroen og Peugeot kommer med sin diesel-hybrid.

Powered by Labrador CMS