Skjult E85-rabatt

Regjeringen gir 10.000 kroner i E85-rabatt, men hos Saab får du enda mer.

SJEKK MILJØSTATUS PÅ ALLE NYE BILER HER!

Saab klarer nemlig å hente ekstra effekt ut av sine turbobiler når de brenner bio-etanol. En bil som på bensin yter 150 hk, gir 175 hk når tanken er fylt med E85 som har høyere oktan enn bensin. Men avgiften er basert på ”bensin-hestene”.

Å øke effekten på en vanlig bensinbil med 25 hk, ville ha utløst 21.707 kroner i høyere engangsavgift. Dette slipper Saabs BioPower-modeller siden det er den oppgitte effekten i bilens typegodkjenning som legges til grunn for beregning av engangsavgift.

I typegodkjenningene av Saabs modeller 9-3 og 9-5 skilles det ikke på bensin- og E85 (BioPower) varianten av modellene. Med 1,8 liters turbomotor er effekten oppgitt til 150 hk.

- Vi forholder oss til typegodkjenningene og hva som der er oppgitt, som grunnlag for beregning av engangsavgiften, også på E85-bilene sier seniorrådgiver Rune Nygaard i Finansdepartementet.

- Det følger av det eksisterende regelverket. Vi lener oss på vegmyndighetene og har ikke sett noen grunn til å lage noen særregler i forbindelse med E85-bilene. Men bilavgiftene er under løpende vurdering. Blir det et betydelig volum på biler for E85, må vi nok se nærmere på problemstillingen, sier Nygaard.

Gavepakke?

Den norske GM-sjefen, Petter Smebye synes ikke han her får servert en gavepakke.

- Hvis man isolerer dette, er det klart en fordel, sier Smebye. - Overfor kundene ønsker vi å fokusere på at man ikke må velge mellom gode miljøegenskaper og kjøreglede. Vi sier at vi kan tilby "markedets heftigste miljøbil".

- Vi kan være villig til å betale for den økte effekten, men da må det også tas hensyn til at bilene gir 80 prosent reduksjon i CO2-utslipp fra fossilt drivstoff. I dag betaler vi like mye for dette CO2-utslippet som en bensinbil gjør.

- Med den logikken burde ikke en 9-3 Stv 1,8 BioPower avgiftsberegnes etter et CO2-utslipp på 214 gr/km, men etter 54 gr/km. I så fall ville avgiften på CO2-utslippet blitt redusert fra 76.576 kroner til 2.171 kroner.

- Så totalt sett synes jeg likevel ikke dette er noen gavepakke fra myndighetene, konkluderer Smebye.

SJEKK MILJØSTATUS PÅ ALLE NYE BILER HER!

Powered by Labrador CMS