3 spørsmål til GM-sjefen

Redaktør Tor Ivar Volla jobber med innhenting av informasjon til MotorBransjens Årsnummer. I løpet av en hektisk måned skal han intervjue samtlige norske bilimportør-sjefer. Nå er turen kommet til Petter Smebye - adm. direktør i General Motors Norge AS (som importerer Opel og Saab).

Publisert Sist oppdatert

Hvordan tror du prisutviklingen på nye biler av de merker du representerer vil bli i 2006, ut fra faktorer som EU-tilpasning, pristransparens, valutautvikling og eventuelt avgiftsendringer?

- Endringene i priser vil bli stabile eller svært små. For vår del har vi jo allerede foretatt justeringer nedover på Vectra, som vi i utgangspunktet hadde priset strategisk opp. Alle 2006-prisene på Opel er dermed klare. Fra i går har vi dessuten satt ned prisen på alle Saab-modeller med 10.000 kroner, og Saab-prislisten justeres for avgifter.

Hva vil du anbefale bruktbilsøkere på nettet å legge vekt på blant de merker du selv representerer – ut over forholdet pris, årgang og kilometerstand?

- Å kjøpe gjennom forhandlere er alltid tryggest. Nå er det store muligheter til å gjøre gode kjøp på brukte Vectra stasjonsvogner. Zafira er også sikker å kjøpe, den har jo vært lite tilgjengelig, men nå begynner det å bli litt volum å velge på.

Hva er ditt råd til en som planlegger å importere en bruktbil av ditt merke?

- Jeg istemmer mine kollegaers tidligere uttalelser på BilNorge. Og peker dessuten på at selv om man kan handle hvor som helst og få med seg den samme garantien, er det bare ved handel i Norge man også får norsk kjøpslov i ryggen!

Powered by Labrador CMS