Saab 9-4X
Saab 9-4X
Saab 9-4X
Saab 9-4X
Saab 9-4X

Ny Saab - langt fra Trollhättan

Volvo lanserer sin nye XC60 crossover på høsten, og da kan ikke erkerival Saab være dårligere. Men noen ekte svensk bil blir den ikke.

Publisert Sist oppdatert

Vi møtte Saab 9-4X BioPower Concept på Detroit-utstillingen i januar, og nå er allerede de første prototypene på veien. Og selv om bilen Carparazzi har knipset er godt kamuflert, er det enkelt å se at den i form ikke skiller seg drastisk fra konseptbilen.

LES OM 9-4X Concept her

Med kodenavn GMT 168 skal Saab 9-4X nå gjennom en rekke tester før den lanseres sent neste år som 2010-modell. Den deler plattform med en ny Cadillac (BRX), og de Theta-Epsilon plattform-baserte modellene skal bygges ved Ramoz Arizpe-fabrikken i Mexico.

Som konsept het Cadillac-modellen Provoq

Produksjonsstedet er valgt med omhu. Dollaren er svak i forhold til både SEK og Euro.

MELD DEG PÅ og motta gratis nyhetsbrev hver dag

Dessuten anser man det amerikanske kontinent som primærmarked, men i motsetning til storebror 9-7X som kun selges Over There, vil 9-4X også bli markedsført i Europa.

Drivlinjer skal tilbys for både bensin, etanol og diesel, og Saabs nyutviklede XWD-system vil sørge for avansert firehjulsdrift.

LES MER I Turbotrykk og bakkekontakt

Saab skal noe senere lansere småbilen 9-1X for å ta opp konkurransen med bl.a. Volvo C30 og BMW 1-serie, og den møtte vi på årets Genève-utstilling som 9-X BioHybrid Concept.

HER ER SAABs NYESTE KONSEPTBIL

Powered by Labrador CMS