Saab 9-5 2010
Datamanipulasjon: Carparazzi©
Saab 9-5 2010
Datamanipulasjon: Carparazzi©
Saab 9-1
Datamanipulasjon: Carparazzi©

Vi avslører neste Saab 9-5

Saab arbeider hardt for å komme over finanskneika. Et av deres argumenter er at de er kommet langt i utviklingen av nye, sterke modeller som skal sørge for mer lønnsomhet i fremtiden. Blant annet en helt ny 9-5.

Publisert

Det er måned siden vi avslørte de første dårlige spionbildene av en ny 9-5 under testing.

HER SER DU EN GODT MASKERT 9-5 PÅ VINTERTEST

Men nå har spesialistene hos Carparazzi innhentet nok informasjon til å konstruere datamanipulerte illustrasjoner av modellen som etter planen skal lanseres på høstens Frankfurt-utstilling før den rulles ut på markedet i 2010. Disse bildene stemmer erfaringsmessig svært godt med den endelige designen.

Vi vet at den får akselavstanden strukket med 14 cm og at hele bilen blir større – dette for å møte økt konkurranse fra det Saab utnevner til sine argeste konkurrenter, Mercedes, BMW, Volvo og Cadillac – sistnevnte primært på det amerikanske markedet som har betydd mye for Saab opp gjennom årene.

Velkjent og nytt

Fronten er typisk Saab, men hekken kunne vel like gjerne sitte på en bayersk konkurrent?

Neste 9-5 skal bygges på samme plattform som Opel Insignia, Epsilon 2, og den byr på gode muligheter for å lage en avansert og komfortabel bil som kan konkurrere i storbilklassen hvor vi finner S80 og V70 samt A6, 5-serie og E-Klasse. Det betyr videre at den er tilrettelagt for firehjulsdrift i tillegg til forhjulsdrift.

SLIK BLIR SAAB 9-4X

Vi har jo allerede presentert klare bilder av en avkledd Saab 9-4X og vet at småbilen 9-1 er under utvikling, så det er tydelig at selskapet med base i Trollhättan har mye spennende på gang.

Men slik salget har rast de siste månedene, er det helt nødvendig at Saab får økonomisk førstehjelp så fort som overhodet mulig, slik at kunder igjen tør å kjøpe en Saab. Det er det få som gjør i dag, selv om kundene er godt beskyttet.

LES MER I ”SAAB-KUNDER VIL IKKE LIDE”

Her ser du når bilene kommer til Norge

Powered by Labrador CMS