Årets rookie: Dennis Olsen

Dennis Olsen sikret seg i helgen tittelen som årets nykommer i Porsche Carrera Cup Deutschland. Han ligger på en flott tredjeplass totalt i mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

Det var ekstremt små marginer i lørdagens kvalifisering til løpene på Nürburgring. I første løp skilte det kun 76 tusendeler fra startspor to til startspor syv, og dessverre for Dennis Olsen fikk han den dårligste tiden av disse.

En mann skilte seg ut ved å være et kvart sekund raskere enn nærmeste utfordrer, cupleder Sven Müller. Men på teknisk kontroll etter løpet viste det seg at bilens hans var 4 kg for lett, og dermed ble tidene strøket og Müller flyttet helt bakerst i feltet.

I lørdagens løp holdt Dennis startposisjonen gjennom hele løpet. Han ble hardt presset av Sven Müller som hadde arbeidet seg opp fra startspor 16 mot slutten av løpet, men Dennis gjorde ingen feil og klarte å holde tyskeren bak seg og kjøre inn til 7. plass.

Løpet ble vunnet av Michael Ammermüller foran Christian Engelhart og Nick Yelloly.

I søndagens løp klarte Dennis å kapre et par plasser på de første rundene, men han han klarte ikke å beholde denne posisjonen lenge.

Da 10 runder gjensto fikk Dennis igjen besøk av Sven Müller som hadde avansert fra startspor 16. Nordmannen kjempet innbitt et par runder, men måtte til slutt slippe den raske tyskeren forbi seg slik at Dennis tok en ny 7. plass.

Igjen vant Michale Ammermüller, denne gangen foran Jeffrey Schmidt og Nick Foster.

Idet kun en løpshelg gjenstår leder Sven Müller Porsche Carrera Cup Deutschland med 239 poeng foran Christian Engelhart med 227 poeng. Dennis holder en flott tredjeplass med 200 poeng.

Men 20-åringen fra Våler sikret seg med helgens resultat tittelen som årets rookie, eller nykommer. Med en margin på 64 poeng er det ingen som kan ta ham igjen.

Siste løp i den tyske Porsche-cuppen kjøres på Hockenheim i midten av oktober.