Hyundai : Suveren Andreas Mikkelsen i Australia - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Suveren Andreas Mikkelsen i Australia
Andreas Mikkelsen har virkelig vist at han mente alvor da han signaliserte at han ville kopiere fjorårsseieren fra Rally Australia. 28-åringen leder årets siste VM-runde med over 20 sekunder etter nattens etapper.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Nordmannen har vært bortimot utilnærmelig i Australia i natt. I sitt tredje løp for Hyundai Motorsport vant han seks av de åtte fartsetappene på åpningsdagen.

Teamkamerat Thierry Neuville var raskest på de to øvrige, og Hyundai gjorde dermed rent bord natt til fredag norsk tid.

Etter første dag leder Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger med 20,1 sekunder på nettopp Neuville. Citroën-fører Kris Meeke følger på tredjeplass, ytterligere 0,7 sekunder etter. Ned til Jari-Matti Latvala i Toyota på fjerdeplass er det halvminuttet.

– Det har vært en helt fantastisk dag. Jeg nyter hvert sekund i mitt tredje løp med Hyundai. Bilen har fungert perfekt i hele dag, og jeg føler meg virkelig hjemme i den. Selv om det gjenstår to dager, så ser ting bra ut, innrømmer Andreas.

Før løpet uttalte rallystjernen at han ønsket å avslutte 2017-sesongen med å kjempe om seieren. Planen var i kline til første dag for å sikre seg et best mulig utgangspunkt før de to avsluttende dagene.

Og nordmannen har utnyttet sin gode startposisjon til gangs, og lagt et godt grunnlag for resten av løpet.

– Hele dagen har vært problemfri, og jeg har funnet en utrolig fin flyt i kjøringen. Planen var som sagt å dra nytte av den gunstige startposisjonen, men jeg hadde ikke trodd at vi skulle klare å opparbeide oss et så stort forsprang.

– Nå blir det viktig å nullstille hodet før vi starter på nytt i morgen. Utgangspunktet er i hvert fall perfekt. Vi starter med den lengste etappen i rallyet i morgen tidlig, og jeg tror mye kan bli avgjort der, sier han.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: