Hyundai : Punkteringer ødela for Mikkelsen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Punkteringer ødela for Mikkelsen
Andreas Mikkelsen hadde et godt grep om seieren i Rally Australia og ledet klart etter første dag. Men to punkteringer og bare ett reservehjul i bilen knuste mulighetene om å kopiere seieren fra i fjor.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Etter fredagens etapper (natt til fredag norsk tid) hadde Hyundai Motorsport-føreren sikret seg en ledelse på over 20 sekunder, etter å ha vunnet seks av åtte fartsetapper.

Lørdagens første fartsetappe var løpets lengste, og Andreas Mikkelsen spådde på forhånd at den kunne bli avgjørende.

Sammen med kartleser Anders Jæger leverte han en meget god etappe og kom i mål på tredjetid, bare 4,5 sekunder bak teamkamerat Thierry Neuville. Dermed var utgangspunktet for seier meget bra for nordmannen. Men slik skulle det dessverre ikke gå.

– Vi startet dagen veldig bra, og hadde et litt annet dekkvalg enn de andre. Med harde dekk foran for å spare de myke til ettermiddagen og morgendagen. Vi hadde en veldig god førsteetappe, og kunne ikke kjørt noe fortere med det dekkvalget vi hadde, forklarer Andreas.

– To-tre kilometer ut på den neste etappen kom vi gjennom en høyresving over et krøn, og angrep svingen litt for mye. Vi måte bruke veikanten på utsiden av svingen. Ni av ti ganger så går det helt fint, men i dag så gikk det ikke – blant annet fordi det skjedde så tidlig etter start og dermed lite dekktrykket.

– Det førte til punktering på to hjul, og med bare ett reservehjul i bilen var det game over for vår del, sier en skuffet Andreas Mikkelsen, som restarter i morgen (natt til søndag norsk tid).

– Da skal vi i hvert fall forsøke å avslutte med stil, forsikrer han.

Det er selvsagt en risiko å bare ta med ett reservehjul i bilen, men her har tydeligvis Hyundai og Andreas tatt en sjanse for å holde bilen så lett som mulig. Andreas har jo uansett lite å kjempe for i årets sesong hvor han har kjørt for tre forskjellige team i to forskjellige klasser.

Etter lørdagens etapper leder Andreas’ teamkollega Thierry Neuville sammendraget, 20,1 sekunder foran Toyotas Jari-Matti Latvala og med Ott Tänak på tredjeplass, 40,6 sekunder bak teten.

Dermed har Neuville foreløpig grep om VM-sølvet mens Tänak styrer mot bronse.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: