Veiby sikret NM-tittel med seier på Hedmarken - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Veiby sikret NM-tittel med seier på Hedmarken
Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson parkerte alle konkurrentene og kjørte inn til både NM-gull og seier på Rally Hedemarken. – Perfekt avslutning på en veldig bra sesong, sa Ole etter målgang.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I fantastisk høstvær med solskinn fra blå himmel og nærmere 20 varmegrader, klinte Ole Christian og Jonas til fra første meter. De var raskeste bil gjennom de seks første fartsetappene og sikret seg med det en ledelse på 32 sekunder.

Dessverre måtte de kjøre uten håndbrekk de fire siste fartsetappen, med klarte likevel tider blant de tre beste. Etter ti fartsetapper med en samlet lengde på over 103km, ble dagen avsluttet med seier, 23,7 sekunder foran Anders Grøndal som ble nummer to.

Etter å ha vunnet fire av de fem løpene han har kjørt i årets Rally-NM, tok Ole Christian også hjem norgesmester-tittelen, hans første NM-gull i rally.

– Det har vært en kjempebra dag, selv om det ble litt mer drama enn vi ønsket med håndbrekk-problemet. Men det gikk bra, vi vant og det kjennes veldig bra, sa Ole Christian etter målgang.

– Det har vært en bra sesong for oss i NM, vi har kjørt smart og fort i alle de løpene vi har kjørt. Og det har vært fryktelig moro å kjøre hjemme i år, i tillegg er det fin trening før VM-rundene. Jeg må si stor takk til teamet som har jobba så bra, og sørga for at bilen har fungert. Veldig gøy å ta NM-gull også, det er jo faktisk mitt første i Rally.

– Det er alltid moro å vinne, og det er gøy å kjøre i Norge. Ole Christian, Jonas og teamet har gjort en kjempe-jobb gjennom året, ved å vinne fire av de fem NM-rundene de har kjørt, sier sportssjef i Even Management, Roy Snellngen.

– Selv om det har vært noen utfordringer gjennom året, har Ole Christian stabilisert seg på ett jevnt høyt nivå, noe som da tyder på at han er klar for å ta enda et steg videre. Dette var også en kjempefin oppkjøring mot Wales Rally GB, avslutter Snellingen.

Resultat totalt Rally Hedemarken

  1. Veiby 51.29,6
  2. Grøndal +23,7
  3. Larsen +24,2
  4. Johnsrød +1.36,9

Resultat totalt Rally-NM etter 6 av 6 løp

  1. Veiby 143p
  2. Grøndal 119p
  3. Larsen 89p

Om en ukes tid setter Ole Christian og Jonas kurs for Rally-VM og Wales Rally GB (3.-6. oktober). Uka starter med test mandag, gjennomkjøring tirsdag og onsdag. Offisiell start av løpet vil finne sted i Liverpool torsdag ettermiddag. I år har løpet base på strandpromenaden i kystbyen Llandudno.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: