Superhelg for Stian Paulsen

Fredrikstad-gutten Stian Paulsen fikk en fantastisk helg da Seat Leon Eurocup for første gang besøkte den italienske Mugello-banen. Med seier og andreplass er han igjen på topp i serien.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag gjorde Stian det som nærmest så umulig ut. Fra startspor tre ble han lenge liggende og stange bak en konkurrent, men klarte til slutt å ta seg forbi.

- Jeg klarte ikke å komme forbi uten å ta for store sjanser, så etter å ha pushet hardt noen runder, tok jeg det litt med ro og ventet på at det skulle by seg en anledning. Anledningen kom, og jeg avanserte til andreplass, og tre svinger senere kom safety car på banen slik at jeg kunne ta igjen Langeveld som lå i tet, sier Stian.

Safety car slapp feltet løs da bare to runder gjensto, og Stian benyttet raskt anledningen til å ta seg forbi Langeveld som ledet cupen før denne helgen. Dermed kjørte han først over målstreken og avanserte til ledelse i cupen.

Les reportasje fra lørdagens løp her.

I Seat Leon Eurocup snus resultatet fra kvalifiseringen opp ned i andre løp for de ti beste. Dermed sto Stian i dag på startspor åtte og hadde en meget vanskelig oppgave om han skulle komme på pallen.

Men den dyktige nordmannen jobbet målbevisst. Etter første runde var han oppe på femteplass, og etter fire runder hadde han avansert til tredje. Fire runder senere tok han seg opp til andreplass og hadde nå kun Mikel Azcona foran seg, mannen som hadde startet fra pole position.

Nordmannen knep sekund for sekund, og da det gjensto én runde var han i tet. Men Azcona ga seg ikke, og de to kjempet innbitt på den siste runden. Spanjolen trakk det lengste strået og krysset mållinjen først, mens Stian kjørte inn til andreplass.

I sammendraget leder Stian Paulsen nå med 151 poeng foran Niels Langeveld med 137 poeng og Mikel Azcona med 117. Neste løp kjøres på Red Bull Ring i Østerrike helgen 10.-11. september.

Powered by Labrador CMS