BMW åpner for bestilling av iX3

Som de første i verden, kan norske kunder nå reserve den kommende elbilen BMW iX3. Dermed kan vi regne med en ny bil med lange ventelister.

Publisert Sist oppdatert

Reservasjonsbeløpet på 15.000 kroner betales gjennom Vipps og sikrer kundene en plass i køen når produksjonen av den helelektriske versjonen av BMW X3 starter i 2020.

BMW føyer seg dermed inn i en lang rekke av importører som gir kundene mulighet til å forhåndsbestille en bil som ligger et godt stykke inn i fremtiden.

Tesla var vel først ute med å benytte en slik taktikk, men også Jaguar, Mercedes og Audi benytter tilsvarende fremgangsmåte. For ikke å forglemme Hyundai som har tusenvis av kunder på venteliste for Kona Electric, men der slipper man å betale depositum.

BMW Concept iX3 var forrige uke på et eksklusivt Norgesbesøk. Første stopp for konseptbilen var den store internasjonale energi-konferansen ONS 2018 i Stavanger, før turen gikk videre til et fulltegnet arrangement i Oslo med 1600 gjester.

Først i verden
Under arrangementet i Oslo ble det for de fremmøtte gitt mulighet til å reservere en plass i køen for den helelektriske versjonen av BMW X3 som går i produksjon i 2020.

– Helt siden BMW Concept iX3 for første gang ble vist frem på bilutstillingen i Beijing i april, har våre forhandlere fått henvendelser fra kunder som ønsker å reservere den kommende modellen. For oss var det viktig å ta frem en reservasjonsløsning som ivaretar den digitale kundereisen vi jobber med i BMW. Den unike løsningen til Vipps passer oss derfor svært bra, og vi er stolte av å være det første landet i verden som åpner for reservasjon, sier Emmanuel Bret, direktør BMW Group Norge.

På nettsiden bmw.no/vipps, som nå er åpen for alle, velger kunden sin forhandler før man blir overført til betalingstjenesten Vipps for en sikker innbetaling av depositumet på kr 15.000.

Beløpet er i sin helhet fullt refunderbart frem til kjøpekontrakten er signert. Da vil kundene naturligvis også ha tilgang til alle detaljer om den endelige produksjonsmodellen, BMW iX3.

– Det er utrolig spennende at vi sammen med BMW moderniserer bilbransjen og forenkler kundereisen. Samtidig viser vi hvor store muligheter som ligger i betaling med Vipps, og BMW setter en ny standard for hvordan man sikrer seg fremtidens bil, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Først til mølla
Av rettferdighetshensyn er reservasjonen personlig og begrenset til én reservasjon per person. Reservasjonen vil foreløpig ikke gi et bestemt prioritetsnummer for leveransen, men "førsteman til mølla-prinsippet" gjelder. Leveringstid kan påvirkes av flere faktorer, deriblant den den særskilte konfigurasjonen man senere velger for sin BMW iX3.

BMW Concept iX3 er en konseptmodell av den helelektriske modellutgaven av BMW X3 som kommer i 2020.

Den elektriske motoren har en effekt på over 270 hk, mens batteripakken har en nettoeffekt på over 70 kWt. Det gir konseptbilen en rekkevidde på over 400 km etter den nye WLTP-kjøresyklusen som nå innføres.

Batteriet er dimensjonert for 150 kW hurtiglading, noe som vil bety en ladetid på rundt 30 minutter.

De endelige tekniske spesifikasjonene vil bli kjent senere.

Powered by Labrador CMS