BMW : Fra Kina til Norge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Fra Kina til Norge
Noen måneder etter at BMW avduket en spennende konseptbil i Kina, er den på vei til to norske byer. Men du må enten på messe eller kunstmuseum for å få sett den.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

I april viste BMW for første gang frem BMW Concept iX3 – en forsmak på BMW’s første helelektriske SUV som lanseres i 2020.

– Helt nye BMW Concept iX3 ble først avduket på Auto China 2018 i Beijing. Nå kommer konseptbilen på et eksklusivt norgesbesøk med to stoppesteder, Stavanger og Oslo, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør hos BMW Group Norge.

BMW Concept iX3 er en konseptmodell av den helelektriske modellutgaven av BMW X3 som kommer i 2020.

Se spionbilder av iX3 prototyp under testing

Den elektriske motoren har en effekt på over 270 hk, mens høyspenningsbatteriet har en nettoeffekt på over 70 kWt. Det gir konseptbilen en rekkevidde på over 400 km etter den nye WLTP-kjøresyklusen som nå innføres.

Batteriet er dimensjonert for 150 kW hurtiglading, noe som vil bety en ladetid på rundt 30 minutter.

Oljemesse i Stavanger
BMW Concept iX3 står først utstilt på den internasjonale offshore og energi-konferansen ONS 2018 i Stavanger. Siste konferanse, ONS 2016, hadde over 65.000 besøkende fra inn- og utland.

BMW har gjennom flere år hatt en nær tilknytning til ONS, både gjennom talere fra BMW AG og en rekke shuttle-biler i tjeneste. I år vil over 15 BMW-er frakte foredragsholdere og andre rundt om i Stavanger under arrangementet.

I tillegg til en større bilutstilling ute, står BMW iX3 Concept utstilt inne i Hall 2 fra 27. til 30. august.

Lukket visning i Oslo
Lørdag 1. og søndag 2. september er BMW Concept iX3 en av flere kommende nyheter BMW viser frem på et fulltegnet lukket kundearrangement på Henie Onstad Kunstsenter i Oslo.

– Vi har registrert en betydelig interesse for det som blir BMW’s neste elbil. Vi vet at mange nysgjerrige venter på flere detaljer, men vi kan foreløpig ikke røpe noen tekniske spesifikasjoner for den endelige produksjonsmodellen som kommer i 2020. Det vi kan fortelle, er at vi om kort tid åpner for forhåndsordre, sier Marius Tegneby.

Elektrifisert fremtid
I 2025 vil BMW Group tilby hele 25 elektrifiserte modeller, hvorav 12 vil være helelektriske. BMW har allerede sikret seg rettighetene til modellnavnene BMW i1 til i9, så vel som BMW iX1 til iX9, hvilket bærer bud om at BMW Group tenker stort om satsningen på elektrifiserte biler.

Konseptbilen BMW i Vision Dynamics som ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i fjor høst er bekreftet som den kommende helelektriske BMW i4.

BMW har også bekreftet at studieversjonen av den kommende helelektriske BMW iNext vil vises nå i år. 

BMW iNext blir BMWs teknologiske flaggskip, med en rekke nye innovasjoner og autonome egenskaper, når produksjonen starter i 2021. MINIs første elbil kommer på veien i 2019

– Som vanlig er det ikke langt mellom nyhetene fra BMW Group. Vi lover derfor flere nyheter i nærmeste fremtid, avslutter Marius Tegneby.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: