Nå kommer nye Mercedes G

Mercedes avslutter i vinter testene av den helt nye G-Klassen. Lansering blir trolig på bilutstillingen i Frankfurt i september med salgsstart tidlig i 2006.

Publisert Sist oppdatert

Det er faktisk 25 år siden Mercedes lanserte den første G-modellen. Og Norge er et av landene der det ruller flest slike biler.

Den nye G-modellen skal bli mindre militær og mer sivil enn dagens modell. Bilen skal nå fullt ut konkurrere med Range Rover og andre biler i totonns-klassen. Den nye G-wagon vil dele plattform med Mercedes’ nye R-klasse som blir en mindre og lettere bil. Begge skal bygges i Mercedes-fabrikken i Tuscalossa, USA. Der bygger også Mercedes sine ML-biler.

Knapt i noe annet land ruller det så mange Mercedes G-wagon som i Norge. Årsaken er at Forsvaret ønsket bilene og for å få dem uten avgifter, ble de godkjent som minibuss. Kunne Forsvaret kjøpe bilene som buss, kunne alle gjøre det. Resultatet ble en rekordmessig import av G-wagon minibuss. Først når Forsvaret hadde fått alle sine biler levert, ble reglene endret slik at ordningen med G-wagon godkjent som minibuss opphørte.

Dagens G-wagon bygges av Steyr (nå Magna) i Graz, Østerrike. De faser nå ut produksjonen og erstatter den med Saab kabriolet. Bilen har vært uforandret siden den ble lansert i 1979, bortsett fra nytt interiør i 2002.

Powered by Labrador CMS