Audi Q3: To spreke fra Audi - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
29 bilder i galleri
To spreke fra Audi
SPIONBILDER: Det er på tide med et ansiktsløft for Audi TT mens Q3 skal gjennom et mer omfattende generasjonsskifte.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Selv om dagens TT kom på markedet i 2014, er ikke topputgaven TT RS mer enn et par år gammel. Likevel henger den seg på når de ordinære TT-modellene nå får et midtlivs ansiktsløft.

Den begrensede kamuflasjen antyder at de kosmetiske endringene blir beskjedne og relatert til lykter og støtfangere – «myke» deler som er rimelige å re-designe. Interiørmessig blir det heller ingen dyptgripende fornyelse.

Drivlinjen blir trolig den samme som dagens – en femsylindret 2,5-liter med 400 hester og et dreiemoment på 480 Newtonmeter. Og selvsagt – quattro-teknikk som får kreftene effektiv ned i asfalten.

Generasjonsskifte
Når det gjelder Audi Q3 snakker vi imidlertid om en tvers igjennom ny bil som bare beholder navnet fra sin forgjenger.

Dagens Q3 er blant de eldste modellene i dagens VW-familie hvor den interne konkurransen er skjerpet vesentlig de siste årene med nyheter som Seat Ateca, Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan i tillegg til alle eksterne konkurrenter – ikke minst BMW X1 / X2 og Mercedes GLA.

Vi omtalte den kommende Q3-modellen i fjor høst, men nå har våre spionfotografer kommet over den mer sportslige SQ3 under testing på Nordsløyfa.

Overgang til ny plattform innebærer fordeler som lavere vekt, mer plass og muligheten for elektrifisering – egenskaper som kommer godt til sin rett i en sprek SUV.

Tetter nisje
Fotavtrykket blir omtrent på nivå med dagens modell, men nykommeren blir rundt fem centimeter lengre og bredere samtidig som akselavstanden vokser tilsvarende for bedre plassutnyttelse i interiøret.

I dag er RS Q3 med 340 hester toppmodell i serien, og det blir den nok fortsatt når neste generasjon har vært på markedet en stund. Men Audi vil også lansere en SQ3 for å tette gapet mellom RS-utgaven og den sprekeste toliters TFSI-utgaven med 220 hester.

Nykommeren får trolig en toliters motor med drøye 300 hester, og det kan bety at neste generasjon RS Q3 løftes til et høyere nivå enn dagens. Kanskje får den rett og slett de samme fire hundre hestene som TT RS. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: