FAVORITT: Det norske racingtalentet blir sett på som en av favorittene til å vinne årets Porsche Sprint Challenge mesterskap.

Debuterte i to serier

Sterk sesongåpning for Isabell

Isabell Rustad som representerer HTB Racing og kjører for NMK Hadeland startet sesongen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Anderstorp meget sterkt.

Publisert Sist oppdatert

Isabell sesongåpnet denne helgen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Det norske racingtalentet er ansett som en av favorittene til å vinne Porsche-mesterskapet i år.

Selv ønsker ikke 18-åringen å ha favorittstemplet på seg, men under åpningshelgen på Anderstorp innfridde hun forventingene med to gode andreplasser og viser at hun har ambisjoner om å være med å kjempe i toppen av klassen i år.

Isabell gjorde sitt første løp i Porsche Sprint Challenge Scandinavia hjemme på Rudskogen Motorsenter 2022. Det ble en suksess med to pallplasser. I 2023 kjørte hun hele mesterskapet i en Porsche 911 GT3 Cup (991 II) og ble raskt en av de raskeste i feltet.

– Det var en bra første sesong, og mye jeg er godt fornøyd med. I tillegg fikk jeg erfaring på banene som jeg aldri hadde kjørt på tidligere. Jeg lærte masse som jeg håper jeg kan dra med meg til denne sesongen, forteller jenta fra Harestua.

God åpningshelg

Isabell Rustad kvalet inn til P3 og P2 i de to finalene under åpningshelgen på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

– I det første løpet startet jeg fra tredje startspor, hadde en bra start og kom ut som nummer to. På den lange flystripa som er den del av banen og hvor vi har en topphastighet på 260 km/t, bremset Ludwig Ellhage seg opp på innersiden av meg. Vi lå side om side i de to påfølgende svingene, men jeg måtte gi tapt og falt ned til tredjeplass. Etter tre runder klarte jeg å ta meg forbi igjen, men da var Wilmer Wallenstam allerede langt foran og jeg klarte aldri å ta igjen ham, forteller hun og legger til.

Isabell Rustad

– I det andre løpet startet jeg fra andre startspor og kom ut som nummer to. Denne gangen hadde jeg bedre tempo fra start og jaget min teamkompis så godt jeg kunne. Jeg var under sekundet bak han mesteparten av løpet, men mot slutten ble han for sterk. Da tapte jeg enda mer tid og kjørte igjen inn til andreplass, sier hun.

Lik pall i begge løp

Det var debutant og teamkompis i Fragus Motorsport, Wilmer Wallenstam som vant begge løpene foran Rustad og Fredric Blank. Det betyr at i sammendraget i Porsche Sprint Challenge Scandinavia GT3 er det Wallenstam som leder med 54 poeng foran Rustad som har 40 poeng. Blank på tredjeplass har 34 poeng. Neste runde i mesterskapet kjøres første helgen i juni på Gelleråsen Arena på Karlskoga i Sverige.

Travel helg

Det har vært en travel helg for Isabell Rustad med både sesongåpning i Porsche Sprint Challenge Scandinavia og Racing NM der Isabell kjører i GT5-klassen. Etter siste løp på Anderstorp lørdag ettermiddag, satte hun seg i bilen og kjørte 560 kilometer til Vålerbanen der NM hadde sin åpningshelg.

Ettersom hun ikke fikk kjørt kvalifisering eller det første løpet i GT5, måtte hun starte helt bakerst i søndagens første GT5-løp i sin Peugeot. Isabell klatret gjennom store deler av det store startfeltet og endte til slutt på en niendeplass. I den andre finalen fikk hun også vist sine klatreferdigheter.

– I den andre finalen på søndag hadde jeg en grei start fra niende startspor, men ble presset av banen og endte i grusen. Da var jeg igjen helt bakerst og kjørte meg opp til en åttendeplass. Satt nok ny pers på antall forbikjøringen i et løp, men det var kult å kjøre litt Peugeot igjen, forteller hun. Hun er glad racingsesongen er i gang igjen, og gleder seg til fortsettelsen.

GOD ÅPNING: Isabell Rustad er godt fornøyd med sesongåpningen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia der hun kjørte inn til to andreplasser på Scandinavian Raceway i Anderstorp.
Powered by Labrador CMS