Hennessey Project Deep Space

Hennessey Project Deep Space

John Hennessey

Nathan Malinick - Hennessey Director of Design

Hennessey på seks

Amerikanske Hennessey er en av disse amerikanske 1000hk-pluss produsentene som gjør ting uten drama. Det endrer seg kanskje nå?

Publisert Sist oppdatert

Mens Ferrari og Lambo og en rekke av de nye superbil-forsøkene omgir seg med mengder av armer og bein når de skal gjøre noe, er det enkelte amerikanske produsenter som plutselig bare bygger en bil med et par tusen hester og får den klokket til 500 km/t, uten å heve stemmen i det hele tatt.

Hennessey har vært en av dem.

Frem til nå.

Den ideen de presenterer her tyder nemlig på at de er ute på nye veier.

En egen-designet sekshjuling, seks meter lang og plass til fire i seter som er plassert som hjørnene i en rombe.

– Dette skal ikke bli verdens raskeste bil, sier John Hennessey som beskriver den mer som en ultra-GT bil bygget for VVIPs – Very Very Important People.

– Kall det gjerne en moderne utgave av Bugatti Royale, sier han. – En biltype som ikke eksisterer i dag.

Han tar peiling på å finne 105 av slike VVIPs – det er så mange eksemplarer som skal bygges av det han i dag kaller Project Deep Space. Og de bør i hvert fall ha nok til å betale grunnprisen på tre millioner dollar.

Men du har fem år til å spare – den første skal ikke leveres før i 2026.

Dette blir da også den første batterielektriske bilen derfra. Det er Cosworths Delta som skal hjelpe dem med elektro-pakken, og de skal ha tett samarbeid med Shell og Pennzoil for å finne riktig smøring og – spesielt – riktige væsker til batterienes klima-anlegg.

Sentral fører-posisjon, men med setene trukket mye lenger bakover enn på Gordon Murrays F1. Og dører festet i taket som skal gjøre det enklere å få rumpa så langt inn.

Og hvorfor seks hjul?

Ifølge Hennessey:

– Jeg tenkte at fire motorer er bra, men kanskje seks er bedre.

– Da følger det naturlig at vi bruker seks hjul. De kan være smalere og de gir et enda bedre grep. Sekshjulingene til Tyrrell og Williams ble jo forbudt fordi de var for raske, sier han.

(Ikke helt historisk korrekt, kanskje. Men skitt, la gå.)

Ikke et ord om tekniske data eller ytelse. Bortsett fra at han lover en rekkevidde større enn det det opereres med i dag.

Men han lover at vi skal få vite mer – i de kommende årene.

Vi har skrevet mye om Hennessey gjennom årene:

Powered by Labrador CMS