Endelig suksess for Andreas Mikkelsen

Etter en vanskelig periode med mye stang ut var Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland endelig tilbake på seierspallen i en VM-runde.

Publisert Sist oppdatert
Andreas Mikkelsen på seierspallen på Sardinia:

Andreas Mikkelsen på seierspallen på Sardinia:

Mens teamkollega Thierry Neuville har slitt med å finne riktig setup, har Andreas og Dani Sordo virkelig fått Hyundaien til å danse på Sardinia i helgen.

Andreas vant siste etappe fredag og lå da på fjerdeplass i sammendraget, 20,2 sekunder bak ledende Dani Sordo.

På lørdagens etapper overtok Toyota-fører Ott Tänak ledelsen etter å ha vunnet samtlige seks fartsetapper, mens Sordo lå på andreplass og Andreas på femte.

Den norske duoen startet siste dag av Rally Italia Sardinia på femteplass sammenlagt, og hadde 7 sekunder opp til Elfyn Evans som lå på fjerdeplass. Med bare fire fartsetapper å gjøre det på, var det bare å klemme til fra start skulle det være en sjanse til å ta igjen.

I løpet av dagen fikk imidlertid Evans tilbake tid som han tapte på lørdag, etter å ha blitt liggende i støvet etter bilen foran, og dermed var det totalt 14 sekunder som skulle tas igjen.

Men på søndagens etapper har Andreas virkelig vist at han trives på Sardinia. Han har vunnet samtlige etapper, inkludert den avsluttende Power Stage som gir 5 ekstra VM-poeng.

Han slo sin nærmeste duellant, Elfyn Evans i Ford med totalt 9 tideler, og når Tänak i tillegg tapte over to minutter på siste etappe grunnet ødelagt styring, så kunne Andreas klatre opp på seierspallen, der teamkollega Dani Sordo sto på øverste trinn og Ford-fører Teemu Suninen på det midterste.

– Utrolig deilig, sier Andreas etter målgang. – Det kuleste i dag var at vi ikke ga oss da vi fikk 7 sekunder ekstra å ta igjen (til Evans). Vi fortsatte å pushe, og så gikk det akkurat. Det er det jeg er mest fornøyd med. Det viser i hvert fall at man aldri skal gi opp!

Rally Italia Sardinia er ett av de mest teknisk krevende løpende som kjøres i Rally-VM, og dekkvalg er helt avgjørende. Løpet er røft og varmt og krever virkelig sitt av både bil og dekk.

Et feil dekkvalg fredag morgen gjorde at det ble krevende å kjøre seg opp til en god startposisjon for lørdag, allikevel avsluttet de dagen på fjerdeplass. Lørdag var det en god fight med både Elfyn Evans og Kris Meeke om fjerdeplassen.

– I dag visste vi at vi måtte virkelig gi gass skulle vi klare å ta igjen noe tid. Alle kjenner prøvene like godt, og det gjør det vanskelig å skulle ta igjen noe. Kjente litt på det på første prøven, og det stemte bra, så da var det bare å gi gass.

Nå er det sommerferie, før VM-sirkuset tar turen til Finland og noen av årets raskeste fartsprøver på grus. Rally Finland kjøres 1.-4. august.

Resultat Rally Italia Sardinia 2019

  • 1 Sordo
  • 2 Suninen + 13,7
  • 3 Mikkelsen +32,6
  • 4 Evans +33,5
  • 5 Tanak +1.30,1
  • 6 Neuville +2.16,7
  • 7 Lappi +2.59,6
  • 8 Meeke +4.40,1
Powered by Labrador CMS