God norsk dag i Argentina

Både Mads Østberg og Andreas Mikkelsen gjorde en solid innsats på lørdagens etapper i Rally Argentina. For Mads går det mot pallplass.

Publisert Sist oppdatert

Mads Østberg og Jonas Andersson i DS3 WRC holder fortsatt andreplass i Rally Argentina etter lørdagens etapper. Foran seg på resultatlista har Mads sin teamkollega Kris Meeke, mens Jari Matti Latvala fra Volkswagen holder tredjeplass.

Mads har minsket differansen opp til Meeke fra 53,5 sekunder etter fredagen til 38,6 nå, og har samtidig øket ledelsen til Latvala fra 12,8 sekunder til 25,1.

Som planlagt
- Vi har fulgt planen vår, sier Mads, - passet godt på bilen på de røffe veiene, men samtidig klart å holde høyt tempo. Bilen har fungert helt perfekt og vi er godt fornøyd med dagen. Vi har ikke hatt andre problemer en formen min, konstaterer Mads, som gjennom hele løpet har slitt med sår hals og feber.

- Jeg tenker ikke på det når vi kjører, men energien er dårlig, og jeg har gått tom mot slutten av de lange prøvene. Vi har bare to fartsetapper igjen, samme prøven på 16,2 km som går to ganger. Jeg regner ikke med å bli bra til i morgen, men jeg skal garantert komme meg gjennom uten å tenke mye på sykdommen, avslutter han.

Slo tilbake
For Andreas Mikkelsen og Ola Fløene ble lørdagen en langt bedre opplevelse enn fredagen. Kun fire prøver sto på agendaen, men med hele 140 km fart var det fortsatt mye som kunne skje på de ekstremt røffe veiene i Argentina.

Det startet med nest raskeste tid på SS7, men med bare to minutters startintervall mellom bilene, var støv som ble hengende i luften et stort problem.

Andreas uttalte etter mål at han til tider hadde null sikt. Før SS8 ble det gjort om til tre minutters intervall mellom bilene. Støvet fikk dermed tid til å legge seg før neste bil, og Andreas vant resten av dagens fartsetapper! SS9 ble stoppet på grunn av en ulykke, og noen av førerne har fått nominell tid.

Ute av toppstriden
- I dag har det i grunnen vært en helt OK dag på jobb, sier Andreas. - Alt har fungert perfekt, og vi har i hvert fall fått vist at vi har farten inne og at vi er gode nok til å vinne! Det var ergerlig med alt det som skjedde i går, men i dag har alt gått på skinner. I morgen kommer vi til å satse alt på å ta hjem seier på Power Stage for i det minste å få med oss noen VM-poeng.

Andreas og Ola måtte bryte Rally Argentina etter to prøver lørdag, og restartet igjen i dag under Rally2 reglene, med nærmere 26 minutter ekstra tillagt tid. De startet dagen på 29. plass og har nå kjørt seg opp til en 14. plass.

Med bare 32,4 km igjen vil det neppe skje endringer i toppstriden på ren kjøring. Skal det bli endringer, må noen kjøre av veien eller få tekniske problemer. Med ekstremt vanskelige og røffe forhold er det ingen umulighet, så spenningen vil holdes ved like til siste stund.

Siste fartestappe, den såkalte Power Stage, sendes på TV2 sportskanalen søndag kl. 17.00. Da kan avgjørelsen følges på direkten.

Stilling etter lørdagens etapper:

1. Kris Meeke / Paul Nagle (DS 3 WRC) 3:14:51.7

2. Mads Østberg / Jonas Andersson (DS 3 WRC) +38.6

3. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:03.7

4. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +2:24.6

5. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +4:51.0

6. Martin Prokop / Jan Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +5:39.0

7. Khalid Al Qassimi / Chris Patterson (DS 3 WRC) +10:34.3

8. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai i20 WRC) +11:14.9

9. Abdulaziz Al-Kuwari / Marshall Clarke (Ford Fiesta RRC) +14:14.6

10. Diego Dominguez / Edgardo Galindo (Ford Fiesta R5) +17:10.0…

Powered by Labrador CMS