Cupra Fomentor

Cupra Fomentor

Cupra Born

Cupra Born

Nå kommer Cupra til Norge

Cupra feirer i dag tre år som et bilmerke etter løsrivelsen fra Seat, og nå kommer endelig merket til Norge også.

Publisert Sist oppdatert

Først ut er den ladbare hybriden, Cupra Formentor, merkets første egenutviklede modell som kommer til Norge allerede i mars.

Deretter følger helelektriske Cupra Born, som nå er det bekreftede navnet på modellen som er vist som konseptbilen el-Born.

– Cupra kommer til å vekke oppsikt i Norge med en elbilmodell som Cupra Born i front. Vi kommer til markedet med et merke som står ut på veien og appellerer til de som kanskje er enda mer opptatt av design, teknologi og kjøreopplevelser enn bare drivlinjen, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for Cupra Norge i Harald A. Møller AS.

Cupra springer ut fra motorsport og navnet er en sammenfatning av Cup Racing.

Cupra merkevaren oppstod først som oppgraderte og mer sportslige utgaver av allerede eksisterende Seat-modeller. Nå feirer Cupra tre år som et selvstendig merke, med egne modeller bygget fra bunnen av.

Først ut er Formentor og noen måneder senere følger Born. Sistnevnte lanseres også i år, og bygges på Volkswagens MEB-plattform som en rampete fetter av ID.3.

– Born illustrerer godt hva Cupra bringer til det norske folk: Elbilmarkedets mest ettertraktede plattform og alle hygienefaktorene ivaretatt, men med Cupras umiskjennelige DNA. Cupra blir et rendyrket elektrifisert merke i Norge, og det harmonerer godt med fabrikkens strategi og kommende modellanseringer, sier Ågotnes.

På Frankfurt-utstillingen i 2019 viste Cupra konseptbilen Tavascan som en forsmak på en kommende SUV basert på den helelektriske MEB-plattformen. Den gjør Ågotnes optimistisk for fremtiden til Cupra i Norge, og håpet er at drømmekonseptbilen kan bli virkelig.

– Tavascan-konseptet viser uansett hvor vi er på vei med Cupra. Nettopp evnen til å stå ut i mengden skal kjennetegne alle modellene våre. Du kommer kanskje ikke til å se en Cupra på ethvert gatehjørne. Men de du ser, de legger du merke til, sier en optimistisk Ågotnes.

Powered by Labrador CMS