Cupra : Cupra debuterer på MEB-plattformen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
40 bilder i galleri
Cupra debuterer på MEB-plattformen
Når bilutstillingen i Frankfurt åpner neste uke viser Cupra en elektrisk konseptbil. De legger ikke skjul på at den skal realiseres.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Det er artig at Cupra får gå sine egne veier, og ikke bare må flikke på masseproduserte Seat-modeller. På Genève-utstillingen viste Cupra sin Formentor Concept med plug-in hybrid drivlinje

Og så har de jo konstruert sin morsomme e-Racer som kan danne mal for en ny generasjon TCR-biler. Seat har solid erfaring på dette feltet etter ha vært aktive innen motorsport i en årrekke.

Les også: Spennende el-Born fra Seat

Men nå er altså turen kommet til Cupra Tavascan Concept – en ren elbil som er tiltenkt et segment som er beregnet å vokse raskt fremover – el-SUV.

Selvsagt vil ikke Cupra setter logoen på en hvilken som helst dusinvare – det må være noe som stemmer med merkets identitet. Oppskriften er langt fra ukjent – en SUV i sportslig innpakning som det oser kjøreglede av.

Tavascan er første Cupra til å benytte en hundre prosent elektrisk drivlinje – basert på VW-gruppen MEB-plattform. Som alle andre modeller i Seat-familien er navnet hentet fra et sted – i dette tilfellet en landsby i Pyreneene omgitt av et unikt landskap.

Konseptet har en motor på hver aksel med en samlet effekt på 306 hestekrefter. Det skal gi en akselerasjon til hundre på 6,5 sekunder.

Mer interessant er det at den skal utstyres med en batteripakke på 77 kWt som skal gi bilen en rekkevidde på inntil 450 kilometer etter WLTP-syklusen.

Foreløpig er det sparsomt med tekniske data, men Seat avslører at Tavascan Concept skal realiseres i løpet av 2020, sammen med to ladbare hybrider med høye ytelser.  

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: