De første Ioniq 5 ankommer Norge
De første Ioniq 5 ankommer Norge
De første Ioniq 5 ankommer Norge
De første Ioniq 5 ankommer Norge
De første Ioniq 5 ankommer Norge
De første Ioniq 5 ankommer Norge
De første Ioniq 5 ankommer Norge
De første Ioniq 5 ankommer Norge

Nå er de første Ioniq 5 i Norge

Det er grunn til å forvente at Ioniq 5 blir blant Norges mest solgte biler i år. Nå er de første bilene i landet så du kan få en nærmere titt hos din forhandler.

Publisert Sist oppdatert

Snaut tre måneder har gått siden vi presenterte den spennende IONIQ 5 for første gang.

Samtidig fikk de 3000 første europeiske kundene bestille sin IONIQ 5 Project 45. Fredag rullet første båtlass med Ioniq 5 i havn i Norge.

Hyundai omtaler Ioniq 5 som en stor suksess, og i etterkant av verdenslanseringen ble det fort tydelig at den dedikerte elbilen satte nye rekorder for merket. Aldri før har en Hyundai generert mer interesse fra europeiske kunder like etter lanseringen.

Aller størst var trolig interessen blant norske kunder, som allerede før verdenslanseringen hadde vist enormt engasjement. Hele 14.000 nordmenn hadde meldt seg som interessenter på forhånd.

Svært mange av disse ville også reservere lanseringsmodellen som ble sluppet i forbindelse med verdenspremieren. Bilen var tilgjengelig i et begrenset volum på 3000 enheter for fem europeiske markeder; Frankrike, Nederland, Storbritannia, Tyskland og Norge.

Da fordelingen av bilene var klar, viste det seg at norske kunder stakk av med en andel på hele 42 prosent av volumet.

Dermed kan de første av nærmere 1300 nordmenn forvente sin Ioniq 5 Project 45 i løpet av kort tid, og samtlige kunder vil kunne hente ut sin bil i løpet av sommeren.

Ordinært salg av Ioniq 5 i flere varianter startet for to uker siden, og ifølge importøren har allerede et stort antall norske kunder skrevet kontrakt.

Fra start tilbys bilen med stort batteri, full utstyrspakke som standard og valget mellom bak- og firehjulstrekk

Tidenes største skip til Drammen havn
Ekstra morsomt er det at de første eksemplarene av Ioniq 5 kom til Norge om bord i et rekordstort skip.

Gigantskipet Morning Lady forserte elegant Svelvikstrømmen, som er en av Norges sterkeste tidevannsstrømmer, og fortsatte ferden inn til Drammen havn hvor det ble det største skipet som noen gang har lagt til kai der.

Ferden forbi Svelvik og inn til Drammen ble foreviget av flere medier, deriblant NRK, og Morning Lady ble møtt av stor ståhei og et aldri så lite folkehav i Svelvik.

Det ordinære salget av IONIQ 5 er nå i gang, og demobiler er ventet til Hyundais norske forhandlere om kort tid.

Powered by Labrador CMS