Smugtitt på el-Mazda

Vi har lenge visst at en av de største – kanskje DEN største – nyheten på bilutstillingen i Tokyo blir den elektriske Mazdaen. Kanskje var det et "ekte" bilde som slapp ut på en nettside nettopp.

Publisert

Mazda hadde en slags introduksjon på sin nye elektriske tidsregning i Oslo i sommer. Men hvordan den første produksjonsmodellen egentlig vil bli, holdt produsenten hemmelig for oss.

Vi ble i hvert fall lovet den til bilutstillingen i Tokyo, og nå, dagen før dagen, dukket plutselig dette bildet opp på et nettsted et sted i det uendelige Cyberspace.

Jeg ser ikke bort fra at dette virkelig viser bilen slik den første utgaven skal bli. Og som norske forhandlere står og tripper etter.

Slik dette blir presentert snakker vi altså om en batteriutstyrt CX-30, nyheten fra Geneve for et halvt år siden, og altså tett opptil den e-TPV’en vi tidligere er blitt presentert for som konseptmodell.

Men det er jo allikevel underlig at de vil kalle den MX, det er jo synonymt med den ikoniske åpne to-seteren selv om bokstavene har vært brukt i andre sammenhenger også.

Men vi ser jo at det er ikke helt CX-30 dette her. Den «halve» bakdøren kan tyde i retning av kortere akselavstand, eller kanskje en helt annen utforming av det bakre interiøret.

Vi må vente enda en dag eller to på svaret, men det hele stemmer med teaser-beskrivelsen av en coupé-liknende taklinje (svært tøyelig begrep) og en unik dør-oppskrift.

Også skal vi får svaret på om vi fremdeles skal snakke om en enkelt motor bak, med 143 hester og 265 Nm med en rekkevidde på 240 km.

Og om den også skal tilbys med en rekkeviddeforlenger som nesten er en turbin. Eller i hvert fall en rotasjonsmotor, slik som het Wankel i gamle dager.

Men selv om denne er spennende nok som nyhet håper jeg virkelig Mazda vil varte opp med en av sine forholdsvis ville konsepter igjen. Det er solid tradisjon i den.

Powered by Labrador CMS