Nesten fem meter lang og svært rommelig. (Foto: Øivind Skar)
Stor SUV fra Xpeng som ankommer Norge neste høst. (Foto: Øivind Skar)
Dør-til-dør-skjermer. (Foto: Øivind Skar)
71 liter stor frunk. (Foto: Øivind Skar)
Her er det virkelig mulig å strekke på beina. (Foto: Øivind Skar)
620 liters bagasjerom. (Foto: Øivind Skar)
Danske høyttalere. (Foto: Øivind Skar)
Bakrutepusser skjult under hekkspoileren. (Foto: Øivind Skar)

Oslo Motor Show

G9, Xpengs nye og store SUV

Kinesiske Xpeng bruker Oslo Motor Show til å vise G9, deres neste modell i Norge. Bilen lanseres i andre kvartal i 2023 og de første kundebilene ventes til landet neste høst.

Publisert Sist oppdatert

G9 er ingen småbil, nesten fem meter lang, men fortsatt bare 5-seter for å gi rikelig med plass til baksetepassasjerene. Så god er plassen der bak at det faktisk er mulig å strekke på beina. I tillegg har Xpeng sørget for god plass til føttene under stolene foran.

Xpeng strekker seg mot premium, bekrefter informasjonssjef Knut Arne Marcussen hos den norske importøren, men hvor bilen havner prismessig er det for tidlig å si noe om, vedgår Marcussen.

Tre utstyrsnivåer

Til Norge kommer G9 i tre utstyrsvarianter: innsteg med bakhjulsdrift, en 4x4-utgave og en performance-variant, sistnevnte naturligvis også med firehjulsdrift og 551 hk. Kunder som velger bil med én motor, altså bakhjulsdrift, må nøye seg med 313 hk.

Utstyrsnivået er høyt og toppmodellen får varme og massasje på fire av sitteplassene, kjøling av stolene foran, elektrisk regulering av bakstolene og fothviler foran a la Hyundai Ioniq 5.

Bilens størrelse sikrer et digert bagasjerom, 620 liter inkludert rommet under gulvet. Dette øker til 1.576 liter når baksetet inkluderes i bagasjerommet. Legg så til 71 liter frunk.

Dør-til-dør skjermer

Xpeng ble med modellen P7 beskyldt for å kopiere Tesla, ikke minst innvendig med minimalistisk interiør og store skjermer. Med G9 er det vanskelig å trekke Tesla-motivet videre med unntak av det minimalistiske rundt førerplassen. All informasjon befinner seg på tre skjermer, en forholdsvis liten instrumentskjerm og to store infotainmentskjermer.

Bilen som står på Oslo Motor Show er en prototype. Det betyr at endelig tilhengervekt ikke er klar, men det antydes minimum 1.500 kg. For den som ønsker å sove i bilen, leverer Xpeng som tilvalg en oppblåsbar seng beregnet på to.

800 volt teknologi

Xpeng G9, bygd over plattformen til P7, ser ut til å bli første kinesiske bilmodell med 800 volt batteriteknologi som åpner for DC-ladefart på inntil 300 kW. Selve batteripakken oppgis til 98 kW.

Marcussen opplyser at Xpengs mål er å lansere to modeller hvert år de neste fem årene. Foreløpig begrenses det norske modellutvalget til modellene G3i og P7. Et forsøk på å lansere P5, en mindre utgave av P7, er foreløpig satt på vent.

Så langt i år har Xpeng levert ut 567 biler.

Powered by Labrador CMS