Rolls-Royce prototyp
Foto: Carparazzi©
Rolls-Royce prototyp
Foto: Carparazzi©
Rolls-Royce prototyp
Foto: Carparazzi©
Rolls-Royce prototyp
Foto: Carparazzi©
Rolls-Royce prototyp
Foto: Carparazzi©

Baby-Rolls avslørt

De få av oss som har sittet bak rattet på en Rolls-Royce Phantom, vet at den er schvær. Nå kan vi avsløre at en mindre Rolls er under utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Halvt tysk

Nå blir ikke dette heller noen direkte småbil – den skal baseres på samme plattform som en lang BMW 7-serie og vil også dele enkelte komponenter ned denne.

SE SPIONBILDER AV NESTE 7-SERIE HER

Men ”Briten skal være langt mer eksklusiv enn prestisjemodellen fra München. En naturlig konkurrent blir nok Bentley Continental Flying Spur.

Rolls-Royce regner med en dobling av produksjonen – fra dagens nivå på ca 800 biler i året - når den nye modellen går til produksjon.

FRA MINI TIL ROLLS PÅ EN WEEKEND

Toppsjiktet

Det betyr et ekstra skift med spesialhåndverkere ved det eksklusive anlegget i Goodwood som bygger bilene.

Men med en antatt prislapp i området to til tre hundre tusen euro, snakker vi fortsatt nisjemodell. Rolls-Royce har aldri laget noe annet.

Selv om disse første spionbildene viser en godt kamuflert bil, aner vi at designerne følger i sporet til Phantom. Det innebærer blant annet en markant grill med plass til Spirit of Ecstacy på toppen og bakdører som er hengslet i bakkant.

HER ER ROLLSEN DU KJØRER SELV

Motoren vil trolig bli eksklusiv for Rolls-Royce, men knowhow fra München vil danne fundamentet for denne. Anerkjente Automotive News forventer lansering i 2010.

Powered by Labrador CMS