Hvis du har avregistrert motorsykkelen din må du ta grep før du kan ta den fram for sesongen.

24.000 kjøretøy er uforsikret:

– Nå må du påregistrere for sesongen

Med våren kommer også sesongkjøretøyene ut på veiene igjen. – Hvis du glemmer å påregistrere kjøretøyet, kan det få store konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert

Det sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge. Høsten 2022 ble det for første gang mulig å av- og påregistrere motorvogner uten å levere inn skiltene.

Ansvarsforsikringen forsvinner når du avregistrerer

– Du skal ikke starte motoren engang uten å ha påregistrert kjøretøyet ditt igjen. Og det er viktig å vite at da du avregistrerte, forsvant også ansvarsforsikringen din automatisk.

– Det betyr at du må få stilt ny garanti før du kan kjøre bilen eller motorsykkelen din igjen. Hvis du kjører uten gyldig forsikring er det du selv som er økonomisk ansvarlig hvis det skjer en skade eller en ulykke, sier Ytre-Hauge.

I tillegg får du en bot på 5000 kroner for å kjøre med avregistrert kjøretøy. Skiltene dine blir også inndratt.

Husk disse tre tingene

– Det er altså tre viktige ting å huske på: Kjøretøyet må være påregistrert, du må ha gyldig ansvarsforsikring og du må sjekke at EU-godkjenningen ikke er utgått, sier han.

De typiske sesongkjøretøyene som avregistreres er bobiler, motorsykler, veteranbiler og mopeder.

Ifølge Trafikkforsikringsforeningen er det 24.353 uforsikrede kjøretøy i Norge i dag. Noen av disse er avregistrerte sesongkjøretøy.

Påregistrering fikser du enkelt og gratis på nettsidene til Statens Vegvesen.

Powered by Labrador CMS