70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover

70 år med Land Rover
Ikke langt fra Design Museum i London kan du se det som en gang var verdens eneste Bristol-butikk. Der flyttes det ut, men logoen lyste fremdeles i natten.

Illustrert historie

Gerry McGovern, Land Rovers designsjef, har gjort et nytt stunt. Nå kan du sette rumpa di på 70 års Land Rover historie.

Publisert Sist oppdatert

Gerard Gabriel McGovern, eller Gerry som alle kjenner ham som, er utrolig sterk på å fremheve et bilmerkes DNA.

Han har vært innom andre også, men etter at han for alvor begynte å ta over designsansvaret for Land Rover i 2004 – og etter hvert fikk full kontroll – har han virkelig vist at dette er et merke han forstår.

Selv de aller ferskeste, Velar for eksempel, eller noen av konsept-bilene – du er liksom ikke i tvil om at dette stammer fra noe som startet som ideer på en sandstrand i Wales for over 70 år siden.

Jeg tror til og med at han klarer å gjøre den kommende Defender, den mest LandRoverske av dem alle, på en skikkelig måte.

Men han er også en sterk stemme når det gjelder Design – og ikke nødvendigvis bare Land Rover design.

Man finner ham alltid i Milano under design-uken. Som regel med en eller annen spennende installasjon, eller som sponsor av for eksempel den digitale designbørsen BORN. (Born Awards ble delt ut i Ålesund i fjor).

Og selvfølgelig finner man ham i Londons Design Museum (noen kvartaler bortenfor den nå fullstendig fraflyttede Bristol-butikken i Kensington High Street. Men reklamelysene var fremdeles på, sist jeg så etter).

Nå har han alliert seg med Jaguar Land Rover Classic Works i Coventry, de som feirer merkets 70 år med nennsomt å restaurere en av de tre bilene som var med til Amsterdam-utstillingen i 1948, på den egentlige debuten.

Derfra har han nemlig fått et stoff som helt tilsvarer setetrekket på den første Landroverne, og så har han gått til Designmuseet med en god ide.

Der tente de på den, slik at hvis du nå beveger deg inn i atriet, vil du finne at setene er kledd med 18 forskjellige stoffer, så originale som mulig, fra merkets 70-årige historie.

De spenner fra det typiske arbeidsmaterialet fra de første modellene, via et stoff spesialdesignet av Sir Paul Smith for en Defender i 2015, til fjorårets spydspiss av et bærekraftig interiørstoff fra danske Kvadrat. Først utviklet for Velar som et alternativ til førsteklasses dau ku.

Det Gerry McGovern vil peke på er at også interiørstoffene er en viktig del av Land Rovers DNA.

Få biler har vært med på så mange ekspedisjoner som Land Rover - her får du en liten kavalkade:

Powered by Labrador CMS