Land Rover : Gammel Landie, flunkende ny - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Gammel Landie, flunkende ny
For en glimrende oppskrift: slutt å produsere en populær modell. En uke etter tilbyr du den i gjenfødt, veteran-utgave. Nå er det Land Rover som har oppdaget trikset.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Nå er det kanskje ikke så rart at land Rover har oppdaget at denne finten egentlig er en god forretningsidé – de er tross alt fetteren til Jaguar, og har vel ikke kunnet unngå å oppdage at katta har hatt en viss suksess med slik butikk

Først bygget jo Jaguar opp noen ubrukte chassisnummer-serier av lettvekts E-Type. Deretter fulgte de «manglende» XKSS – de som ikke ble bygget fordi det var en brann i fabrikken for en seksti års tid siden.

Det var ikke akkurat vanskelig å selge dem for en million eller to, kan man si.

Euro!

Nå har ikke akkurat Land Rover den samme flash-bakgrunnen, men arbeidshesten Defender hadde jo en slik posisjon at det ble felt noen tårer da den siste trillet av båndet på vårparten. For det er jo denne som er den direkte etterfølgeren etter opphavet – den opprinnelige Series 1.

Restaurering
Nå har Land Rover Classics fortalt at de skal plukke ut 25 eksemplarer av den gamle serien og restaurere den fra bunnen opp, og at de skal gjøres så tett opp til de opprinnelige 1948-spesifikasjonene som mulig.

Det inkluderer selvfølgelig også det opprinnelige fargetilbudet: det betyr at dersom du står i køen, kan du velge mellom Light Green, Bronze Green, RAF Blue, Dove Grey eller Poppy Red.

Og ikke bare det, du kan selv reise verden rundt sammen med teamet fra LR Classics og velge den gamle modellen du vil ha bygget opp.

Show-start
Den første bilen i dette programmet ble faktisk solgt fra standen til Land Rover og Jaguar Classics på Essen-utstillingen for en måned siden

Det er selvfølgelig vanskelig å si en eksakt pris på din nye gamle «originale, opprinnelige» Land Rover, men Classics antyder rundt £ 60.000,- for et 80-tommers chassis, og £ 80.000 for en 86-tommer.

Vi er med andre ord langt unna Jag Classics territorium, men ideen er, som sagt, den samme.

Citroën – hvor er dere? 19 eksellente DS 19, og 19 ID 19 – der har dere allerede 20 millioner euro, og så en skikkelig serie 2 CVer. C er jo romertall 100, V er romertall 5 og 2 er 2. Gang alle opp med hverandre, så har vi plutselig en serie på 1000 nye gamle av dem også.

Skikkelig butikk spør du meg!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: