Mercedes-Benz Project SMNR

Esport

Mercedes dypdykker virtuelt

League of Legends er åpenbart en stor ting for verdens gamere. Utviklet av noe som heter Riot Games som arrangerer den store avslutningen på årets arrangementer i disse dager. Og der har Mercedes-Benz – av alle – hektet seg på.

Publisert

Jeg er ute på dypt vann her. Jeg aner ikke noe om gaming og har aldri hatt noe med verken Riot Games eller Legende-finalen å gjøre.

Men jeg er villig til å lære. Så snart jeg er ferdig med å skrive dette – som jeg altså ikke aner noe om – skal jeg ned på Colosseum Kino i Oslo.

Der starter en seks timers overføring fra League of Legends kl. 23.59. Det er femten års aldergrense og det står at det er veldig mange usolgte billetter.

Det samme på Lagunen i Bergen som er den eneste andre norske salen som overfører.

Er Mercedes-Benz sikker på at de satset riktig når det gjelder norsk målgruppe?

Kanskje. Avtalen deres med Riot Games varer til 2025. Det drar kanskje flere tilskuere etter hvert.

Så vidt jeg forstår er legendene i denne sammenheng folk som er legendariske gamere og som har nådd frem til en slags finale som finner sted i San Fransisco nå.

Tyskerne deltar på tre måter. De har designet og laget selve pokalen – som ser ut som en slags stor signetring med noe diamantaktig i midten.

Skikkelig hip hop.

Så har de stilt en EQS til disposisjon. Den har fraktet pokalen – som heter Summoner’s Cup – til arrangementet. Men det viktigste for sånne som oss er at de har skapt en egen konseptbil til stevnet.

Bilen opptrer på tvers på Golden Gate broen i arrangementets offisielle video der kveldens offisielle hymne, Star Walkin’, blir sunget av Lil Nas X.

(saken fortsetter)

Bilen er døpt Project SMNR (du husker hva pokalen het? Kult’ass) og du regnet vel med det da du så den på filmen, eller på bildene her.

At dette er et rent virtuelt konsept. Du kan gå tvers gjennom den hvis du er i nærheten.

Derfor er det egentlig litt skuffende at den ikke er mer radikal. Egentlig ser den vel ut som en gammel Dakar/SafariRally-bil. Den herlige profilen som får undersiden til å se ut som en gammel steinbru, gir jo bakkeklaring nok til omtrent hvilke øvelser som helst.

Det som finnes av karosseri er svartere enn svart. Til gjengjeld ser hjulene, toppen og en del andre detaljer helt transparente ut. Mens masse bruk av lys som grafiske finter er med på å binde det hele sammen.

Virkningen er veldig techno, men selve estetikken er like gammeldags som hos mange av disse middelalder-spillene jeg ser florerer. Kan kanskje forklares med at Mercedes-designerne ble hjulpet av designere fra Riot Games for å forme det hele.

Og dermed sier det seg selv at dette er ikke karbon og limte aluminiumsplater. Hele oppbygningen og fremdriften er basert på «zoning molekyler» som kan gi bilen enhver tenkelig form kontinuerlig ved at disse molekylene styrer bio-selvlysende elementer.

Det er verdt å merke seg at Zoning i dette tilfelle går rett på League og Legends, der en sone er et område som kontrolleres av et lag.

Men sone-partiklene er ikke bare en del av designen, men er også bilens energikilde. Og energien kommer fra spillerne og deres avatarer (som her heter Summoners) – og ikke minst av energien til fansen.

Denne videoen beskriver virkningen:

Mercedes-Benz har ikke med et ord antydet at SMNR skal bygges som en faststoff-bil. Men kjenner jeg modellmakerne rett finner du snart en 1:43 modell av denne – utformet som illustrasjonene fra Mercedes, selv om den kan endre fasong fortere enn du kan tenke – i din nærmeste gaming-sjappe.

Powered by Labrador CMS