Direktesendt F2-racing!

Alle de 28 Formel-2 løpene med Dennis Hauger i 2022-sesongen vil bli sendt på Viasport og Viaplay.

Publisert Sist oppdatert

Kommentatorteamet for 2022 FIA Formula 2 Championship blir det samme som for Formel-1 de siste årene. Atle Gulbrandsen, Henning Isdal og Stein Pettersen kommenterer løpene. I tillegg bidrar Thomas Schie som studioekspert og det vil bli gjester i et utvidet, nyutviklet virtuelt studio.

– F2-serien følger F1-sirkuset i 14 av løpene, sier Pettersen.

– Vi sender alt med Dennis Hauger gjennom hele racinghelgen, fra treningen og kvalifiseringen på fredagen, til sprintløpet på lørdagen og hovedløpet søndagen. I alt blir det 28 muligheter for den talentfulle 19-åringen Dennis Hauger til å vise seg frem på F2-løp i 2022-sesongen.

– Og konkurransen blir beinhard. Det er nødt til å bli både spenning og underholdning når bilene har identiske Dalara-chassis og motorer fra Mecachrome, sier Pettersen.

Men han ber oss om ikke å legge forventningslisten for høyt.

– Til tross for VM-tittelen i fjorårets Formel 3 skal vi ikke forvente for mye av Dennis i år. Han rykker opp og er førstegangs fører i Formel 2, såkalt rookie. Det viktigste er å kommunisere godt med racingingeniørene, og dermed å få satt opp bilen slik at den fungerer godt for teamet og ham selv. Deretter gjelder det å vise seg frem, Red Bull forventer det, ikke minst når Hauger kjører for et av de beste F2-teamene Prema, forklarer Pettersen.

Kommentatorteamet Gulbrandsen, Isdal og Pettersen får nok å gjøre i racinghelgene. Seerne kan glede seg til fredags-treninger for F1 og F2. Fredagskvalifisering i F2. Kvalifisering i F1 og F2-løp på lørdag, samt F1- og F2-løp på søndagen.

I enkelte av rundene skal F1 også kjøre sprintløp på lørdagene med kvalifisering på fredagen.

Simen Næss Hagen og Aleksander Wiik fortsetter å følge F3- og W-serien på de samme kanalene, og skulle du ikke være racingmett på søndagskvelden går det alltid Indy- og Nascar-løp utover i morgentimene til mandagen.

Nordic entertainment group, NENT, har avtale om å sende racingseriene F1, F2, F3 og Porsche Supercup i Norden og Holland.

At Nederland er med betyr at seerne i de norske sendingene får muligheter til å følge VM-vinneren fra 2021-sesongen, Max Verstappen. En avtale mellom føreren og sendeselskapet gjør at det blir litt flere nærbilder og reportasjer både på og utenfor banen enn det som er vanlig under motorsendingene.

Powered by Labrador CMS