Dramatisk i Monte-Carlo

Det skiller 4,3 sekunder mellom de to fremste plassene i Rallye Monte-Carlo. Dessverre er Andreas Mikkelsen ute av tetstriden.

Publisert Sist oppdatert

Det er en durabelig kamp om seieren i Rallye Monte-Carlo mellom regjerende verdensmester, Sebastien Ogier i Citroën og nummer to i fjorårets mesterskap, Hyundai-fører Thierry Neuville.

Fredag kveld hadde Ogier en ledelse på to sekunder til belgieren, i kveld er den økt til 4,3 sekunder, så de to har kjørt helt jevnt gjennom lørdagens etapper.

Andreas Mikkelsen dro av veien etter målgang på dagens første etappe. Han rev løs et hjul og måtte kaste inn håndkleet for dagen. Synd, for etter fredagens etapper lå Andreas på en flott tredjeplass i sammendraget.

Kampen om tredjeplassen står nå mellom to meget rutinerte førere, Hyundais Sebastien Loeb og Toyotas Jari-Matti Latvala. Mellom de to skiller det bare 2,3 sekunder i Loebs favør. Fredag kveld var differansen 0,8 sekunder i favør Latvala, så også disse to kjører helt jevnt.

Toyota-fører Ott Tänak er også innen skuddhold til en pallplass. Han ligger femten sekunder bak teamkollega Latvala mens den tredje Toyota-føreren, Kris Meeke ligger på sjetteplass. Briten er imidlertid over tre minutter bak estlenderen og har også en solid luke bak seg.

Best av de norske er nå Ole-Christian Veiby som er nummer 12 totalt og nummer seks i WRC2-klassen. Pontus Tidemans og kartleser Ola Fløene ligger på 24. plass etter at de måtte bryte fredag.

Det gjenstår fire etapper før målgang i Monaco søndag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS