Fortsatt åpent i VM-striden

Ott Tänak har overtatt ledelsen i Rally Australia etter gnistrende kjøring på lørdagens etapper. Dermed er det fortsatt tre førere som kan stikke av med årets VM-tittel, men den regjerende mesteren har de beste kortene på hånden.

Publisert Sist oppdatert

Mads Østberg hadde ledelsen i Rally Australia etter fredagens etapper, men ramlet til fjerdeplass i løpet av lørdagen selv om han har kjørt jevnt raskt.

Den som virkelig imponerte lørdag var Toyota-fører Ott Tänak som klatret fra femteplass fredag kveld til ledelse et døgn senere. Han har en margin på 21,9 sekunder til nærmeste utfordrer, teamkollega Jari-Matti Latvala.

Den foreløpige tredjeplassen holdes av Hyundai-fører Hayden Paddon, 4,4 sekunder bak Latvala og 20,3 foran Østberg på fjerde. Bare 3,8 sekunder bak Mads følger Esapekka Lappi, så ingenting er avgjort i kampen om de beste plasseringene.

Mannen som leder VM-sammendraget med 204 poeng, Ford-fører Sebastien Ogier, ligger på en beskjeden sjetteplass, 1 minutt og 44,8 sekunder bak teten.

Men Ogier trenger ikke ta unødvendige sjanser – om han holder denne posisjonen til mål blir han verdensmester uansett om Tänak skulle vinne løpet og ta maksimale poeng på Power Stage.

Den tredje utfordreren til VM-tittelen, Hyundais Thierry Neuville som står oppført med 201 poeng før Rally Australia, synes ute av VM-kampen siden han ligger på en beskjeden åttendeplass etter lørdagens etapper.

Andreas Mikkelsen kjørte av veien og måtte bryte på tredje etappe fredag. Han kjørte meget bra på lørdagens etapper, men er ute av kampen om en topplassering.

Det gjenstår seks etapper av Rally Australia, som alle kjøres natt til søndag norsk tid. Da skal det avgjøres hvem som blir verdensmester i 2018 der også tittelen for konstruktører skal avgjøres. Den ser i skrivende stund ut til å gå Toyotas vei.

Stilling etter lørdagens etapper:

1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 2:07:52.0 sek.

2. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 21.9 sek.

3. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 26.3 sek.

4. M Østberg / T Eriksen NOR Citroën C3 + 46.6 sek.

5. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris + 50.4 sek.

6. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 1:44.8 sek.

7. E Evans / D Barrit GBR Ford Fiesta + 2:04.5

8. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 2:35.2

Powered by Labrador CMS