Klart for svensk-norsk rallyfest

Til helgen er det duket for årets andre VM-runde – Rally Sweden. Som vanlig skal det kjøres på både svenske og norske vinterveier.

Publisert Sist oppdatert

– Rally Sverige er absolutt et av mine favoritt-løp! Det er det eneste løpet på kalenderen som er ordentlig vinter-rally, og det nærmeste vi kommer et løp på hjemmebane, sier en spent Andreas Mikkelsen.

– Vi krysser jo grensen til Norge på fredag og kjører på norske veier. Det er veldig spesielt! Mange nordmenn og norske flagg ute i skogen gir en gedigen energi-boost!

Andreas har vært nær seier i Sverige flere ganger, og han har vært på pallen hele tre ganger. Dette er åttende gang han starter i Sverige, og han har som mål å kjempe om en topplassering.

Som teamkolleger i Hyundai har Andreas med seg den nidoble verdensmester Sebastien Loeb og mannen som endte på andreplass i fjorårets mesterskap, Thierry Neuville.

Selv om Andreas Mikkelsen og kartleser Andreas Jæger-Amland er eneste helnorske ekvipasje i øverste divisjon, mangler det ikke på andre nordmenn når starten på rallyet går torsdag kveld.

Svenske Pontus Tidemand har kjøpt seg et sete hos M-Sport og har med seg norske Ola Fløene som kartleser. Pontus har hevdet seg meget bra i nest øverste divisjon i Sverige tidligere, så dette blir trolig hans beste mulighet for å vise seg frem på hjemmebane.

WRC2-klassen har i år en egen serie for produsentenes egne team, WRC2Pro, og der finner vi Mads Østberg til start for Citroën sammen med kartleser Torstein Eriksen. I tillegg til Østbergs Citroën er det to Skodaer og to Forder i denne klassen.

I den ordinære WRC-klassen finner flere norske navn.

Ole Christian Veiby er en mann å se opp for. Han kjører en Volkswagen Polo GTI R5 som har vist seg å være meget konkurransedyktig. I kartleserstolen sitter den svært rutinerte svensken, Jonas Andersson.

På startnummeret etter Veiby finner vi en meget rutinert nordmann i en Skoda Fabia R5, nemlig Henning Solberg. Og han har som vanlig med seg østerrikske Ilka Minor som noteleser.

En annen nordmann som har gjort det bra i Sverige tidligere er Eyvind Brynildsen. Også han stiller i en Fabia R5 og har rutinerte Veronica Engan som sin ledsager i helgen.

Det siste norske navnet på startlisten er Stig Rune Skjærmoen som de siste årene har vært kartleser for Ole Christian Veiby. I Sverige skal han lese noter for den regjerende verdensmesteren i rallycross, svenske Johan Kristoffersson som kjører en Polo GTI R5.

Rally Sweden innledes med en superspesial i Karlstad torsdag kveld mens alvoret starter for fullt fredag når flere av etappene er innom den norske siden av grensen.

Powered by Labrador CMS