Mikkelsen godt i gang

Andreas Mikkelsen har fått en god start på Rallye Monte-Carlo og ligger på tredjeplass i sammendraget etter fredagens etapper.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERING: På lørdagens første etappe mistet Andreas Mikkelsen et hjul etter målgang og måtte dermed bryte for dagen.

– Jeg hadde «flat out» i notene mine for å få en perfekt inngang på en flyvende målgang, sier han til ewrc-results.com. Det gikk tydeligvis litt for fort for den norske duoen som dermed er ute av tetstriden.

Etter formiddagens to etapper leder nå Ogier med 5,3 sekunder på Neuville mens Latvala har avansert til tredjeplass foran Loeb.

–-

Det er meget tett i toppen der Andreas’ teamkollega i Hyundai, Thierry Neuville, og Citroën-fører Sebastien Ogier har skiftet på å inneha ledelsen. To sekunder skiller dem fredag kveld, i favør den regjerende verdensmesteren.

Men kampen om de neste plassene er også tøff. Andreas Mikkelsen holder den foreløpige tredjeplassen 1 minutt og 17,7 sekunder bak teten.

Nærmest nordmannen – 7,4 sekunder bak – følger Toyota-fører Jari-Matti Latvala, og bare åtte tideler bak finnen følger Sebatien Loeb som er teamkollega med Mikkelsen og Neuville. Hyundai har altså tre biler blant de fem beste.

Andreas lå på en beskjeden niendeplass etter de to første etappene torsdag kveld, men har avansert jevnt og trutt gjennom fredagen.

Dekkvalg er alltid vanskelig i Monte-Carlo, og det som er perfekt for én etappe, kan være håpløst på den neste.

I WRC2-klassen ligger Ole Christian Veiby på en foreløpig sjetteplass i sin nye Polo GTI R5. Han er tre minutter og 36,5 sekunder bak teten i klassen.

Pontus Tidemand, som debuterer i WRC-klassen i en Ford Fiesta med Ola Fløene som kartleser, brøt for dagen på SS6, men kan være tilbake i rallyet i morgen.

For Pontus er Monte-Carlo primært en gjennomkjøring for å bli kjent med bilen før han skal kjøre den svenske VM-runden neste måned.

Powered by Labrador CMS