Ny pallplass for Andreas Mikkelsen

Hyundai-fører Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland avsluttet Rally Tyrkia i dag på en sterk tredjeplass.

Publisert Sist oppdatert

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland avsluttet Rally Tyrkia i dag på en sterk tredjeplass:

Den norske duoen tok dermed sin tredje pallplass i år og avanserte til fjerdeplass i VM-sammendraget.

– Det har vært en bra helg for oss, vi har kjørt fort og klart å unngå problemer, sa Andreas etter målgang.

Rally Tyrkia er et av de røffeste løpene i Rally-VM, men også et av løpene Andreas regner blant sine favoritt-løp til å vinne.

Allerede fra første prøve viste han at denne seieren var innen rekkevidde. Han var raskest gjennom åpningsprøven torsdag kveld, og fortsatte med imponerende fart og kjøring fredag.

Selv om han var blant de første på etappene og måtte «feie» grus for sine konkurrenter, holdt han lenge andreplassen.

På ettermiddagen var det meldt regn og tordenbyger, og med det gjaldt det å gjøre et riktig og viktig dekkvalg. Dessverre slo ikke dekkvalget ut til Andreas’ fordel, og dagen ble avsluttet på femteplass.

Lørdag var det klart for en spennende fight med finnen Suninen om tredjeplassen, men Andreas og Anders avgjorde den kampen allerede på lørdagens andre prøver. Søndag var det bare å holde seg unna trøbbel og å sikre plassen på pallen.

– Jeg er absolutt fornøyd med tredjeplass! Det ble litt vanskelig fredag ettermiddag med det dekkvalget vi gjorde, men så kjørte vi oss opp igjen på lørdag. Vi er veldig fornøyd med farten jeg har første gangen gjennom etappene, men sliter litt andre turen igjennom. Vi sliter mye dekk, så det må vi finne ut av. Utenom det er vi veldig fornøyd med helgen. Det er et tøft løp og vi hadde en bra strategi som jeg syns fungerte veldig bra, konkluderer han.

Rally Tyrkia ble vunnet av Sebastien Ogier, mens Team EVEN-kollega Esapekka Lappi tok andreplassen. Tanak, Neuville, Latvala og Meeke fikk alle erfare hvor røft dette løpet kan være, og måtte tidlig se at de var ute av tet-kampen.

Rally Tyrkia 2019 totalt:

  • 1. S. Ogier
  • 2. E. Lappi +34,7
  • 3. A. Mikkelsen +1.04,5
  • 4. T. Suninen +1.35,1
  • 5. D. Sordo +2.25,9
  • 6. J. M. Latvala +2.59,1

Neste løp på kalenderen er Wales Rally GB som kjøres 3.-6. oktober. I år vil service-parken være spredd rundt i gatene av kystbyen Llandudno, mens starten på løpet vil foregå i Liverpool.

Powered by Labrador CMS