Første glimt av Eagle

Noe av det jeg gleder meg mest til å se i Genève når jeg sniker meg inn i dag, er en forstilling. Men ikke en hvilken som helst forstilling. Den jeg tenker på er første glimt av Lotus Eagle.

Publisert Sist oppdatert

Lotus Eagle forstilling

Vi har møtt det spennende prosjektet Lotus kaller VVA før, på Genève i 2005. Det betyr Versatile Vehicle Architecture og er en oppskrift på hvordan man kan bygge mange forskjellige biltyper med et beskjedent antall komponenter.

Den bilen vi så da prosjektet ble nærmere presentert for to år siden, var en syv-seters cross-over, men nå er vi igjen inne i en periode som kanskje er litt mer det vi egentlig forbindet med Lotus.

Eagle er prosjektnavnet på en Superbil som skal debutere på den internasjonale bilutstillingen i London i juli. Det er ikke mange detaljer jeg kan avsløre om den bilen, men jeg kan i hvert fall gi deg full kunnskap om front-modulen som Lotus har tatt med seg til Genève for å vise at dette mener de på alvor.

Boksen måler 938 x 864 x 387 mm og med 25 kg kan vi trygt slå fast at resten av bilen blir tilnærmet fjærlett dersom de fortsetter med samme mager-filosofien.

Svingarmene i forstillingen er smidd aluminium, vi har Bilstein dempere og Eibach skrufjærer. AP har laget egne 4-potters kalipere for Lotus som jobber på 350 kryssdrillede skiver. TRW-styringen bruker hydraulisk og ikke elektrisk servo.

Jeg gleder meg til å kunne fortelle mer om denne bilen som tegner til å bli like sensasjonell som den opprinnelige Elite, ikke bare selvbærende plastkarosseri men også usedvanlig vakker, var for 50 år siden.

Men i mens kan vi jo nye Lotus som et eksempel på radikal, teknisk innovasjon.

Powered by Labrador CMS