Mini i Oslo sentrum

Mini i Oslo sentrum

Mini i Oslo sentrum
Fra venstre: Christian Hem, Andreas Edvardsen og Stefan Nystedt ser frem til å selge Mini i Oslo sentrum
Mini i Oslo sentrum

Mini i Oslo sentrum

Mini i sentrum

Hvor lenge er det siden vi har hatt en skikkelig bilbutikk i Oslo sentrum? Alt for lenge. Nå er det endelig en på plass igjen.

Publisert Sist oppdatert

Rett skal vær rett, Saab-importøren forsøkte seg med en merkebutikk på Tjuvholmen i Oslo, men så forsvant merket. Ellers er vel Volkswagen i Stortingsgata eller Volvo bak Rådhuset noe av det siste vi har hatt av skikkelige representasjons-bilbutikker i Oslo.

Eller Sørensen og Balchen på Drammensveien, eller Bertel O. Steen i det radikale glasshuset for enden av Wergelandsveien, eller Kolberg, Caspari i Rådhusgaten, eller en fjern forfar av Hanne Skotvedt i Kirkegaten 10 a (tlf: 19450b), han solgte bl.a. Vomag og Metallurgique – men nå begynner vi å nærme oss forrige århundreskiftet.

For å si det på en annen måte: endelig kan vi møte enn fullrigget bilforretning i Oslo sentrum igjen. Det er Mini-forhandleren i hovedstaden, Bavaria Oslo AS, som flytter deler av virksomheten fra det eksisterende anlegget på Økern ned til sentrum.

- Det er ikke meningen at vi skal drive kannibalisering, forsikrer Andreas Edvardsen, daglig leder av selskapet, - her regner vi med å finne nye kunder.

Såpass mange nye kunder at Økern neste år vil opprettholde dagens volum på nesten 400 biler, mens det fra det nye anlegget legges opp til rundt 100.

Dette er en komplett bilbutikk, ikke bare en flagstore-sjappe der det så vidt er plass til en bil, og resten er T-skjorter, sykler og andre «livsstil»produkter.

I øyeblikket står det tre biler der, det er en rekke andre Mini-brandede produkter («to paraplyer var det første vi solgte herfra» forteller Stefan Nystedt, en av de to kundekontaktene man finner der) på gulvet, elegant innredning etter Minis ‘Black-Box’-oppskrift for Corporate Identity.

Man kan ha utleveringer her, det er lukket plass til fire demobiler rett ved siden av, parkeringsmuligheter i mengder og bilpleie som en av de nærmeste naboene.

Se ikke bort fra at på sikt kan du også sette fra deg bilen din her, dersom du skal ha den på service og ikke vil dra opp til Økern selv.

Edvardsen forteller at man også så på mulig lokalisering lenger vest, Skøyen, Høvik, Sandvika, men at man datt ned på dette lokalet, rett ved Konserthuset og bare noen steinkast unna Aker Brygge, fordi man regner med å nå både impulskunder og sentrumsbaserte kunder med en beliggenhet som denne.

- Med det stadig økende modellutvalget, og en fabrikk som skiller stadig strengere på BMW- og Mini-produktene, er en separat Mini-butikk som denne en helt naturlig utvikling, sier Christian Hem, som er Salgssjef i Bavaria Oslo med ansvar kun for Mini.

Men han vet også såpass som at alle de andre Bavaria-butikkene i landet - hvor det også selges Mini nå - er utstyrt med den såkalte ‘Black Box’ som er produsentens utsalgsuniform.

Stefan Nystedt som vi i gamle dager ville kalt selger, men som nå heter Store Manager, er en sann Mini-venn og Mini-veteran. Han solgte Minier hos Egil Stenshagen før han etter et lite avbrekk igjen begynte å selge Mini for Bavaria på Økern.

Egen butikk gleder han seg veldig til, og ikke minst åpningen om kort tid som blir et skikkelig Oslo-sentrum event med DJs og levende musikk og – ikke minst – et par skikkelige nyheter på gulvet.

Powered by Labrador CMS