Opels forhandlere dropper Frontera

En liten kuriositet fra de pågående Gruppeunntak-dragkampene. I Tyskland ville Opel at forhandlere over en viss størrelse (250 nye biler/år) skulle ha en Frontera som dem-vogn. ”Nei sa forhandlerne og gikk til retten med saken.

Publisert Sist oppdatert

For forhandlerne var dette en viktig sak. Utgående modell (alt for sent utgående i følge de fleste) som nesten ikke selges. Under 50 biler pr. måned for tiden (1 hittil i år i Norge), hvilket blant annet betyr at modellen ender under "andre" i registreringsstatistikken. (Var det derfor mange av oss som trodde at Frontera for lengst var tatt livet av?)

Men Opel trodde allikevel, i følge forhandlerforeningens dokumentasjon for retten, at de "med begrunnelse i de nye grunnleggende operative standardene skulle kunne skyve sitt eget lager av nesten uselgelige biler i retning av forhandlerne".

Retten var helt enig i at dette ikke var akseptabelt. Forhandlerforeningen pekte etterpå fornøyd på at en dem-bil skulle brukes til å lokke kunder inn til selgeren. Men en Frontera foran døren ville vel nærmest det motsatte være tilfelle.

Powered by Labrador CMS