Nytt lys i tunnelen for Saab

Fredag ettermiddag fortalte GM at Saab skulle nedlegges etter at forhandlingene med den eneste interessenten, Spyker, brøt sammen. I dag åpner den nederlandske sportsbilprodusenten for nye forhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Det var en svart dag i Trollhättan fredag da General Motors fortalte at Saab skulle legges ned. De ansatte fikk en tristest mulig beskjed like før jul, og hele det lille lokalsamfunnet var i sjokktilstand.

I dag (søndag) har Spyker sendt ut en pressemelding hvor de uttaler at de fortsatt er interessert i å overta Saab. De har utarbeidet et nytt forslag til avtale som er lagt frem for ledelsen i GM.

LES OGSÅ: Pokertap uten motspillere

Spyker-sjef Victor Muller sier at et forslag inneholdende 11 punkter er oversendt GM. Disse skal rydde bort problemene som førte til brudd i forhandlingene fredag.

”Vi har gjort vårt ytterste for å løse problemene som sto i veien for en avtale fredag, og mener dette bør sette oss i stand til å signere en kontrakt innen den opprinnelige fristen på 31. desember”, sier Muller.

”Trass i problemene som oppsto i ellevte time, vender vi tilbake til forhandlingsbordet med forslag som tar fatt i alle de problemene som oppsto i de opprinnelige forhandlingene og som har full støtte fra ledelsen i Saab.

Det nye utkastet eliminerer for eksempel behovet for en godkjennelse av et lån fra den europeiske investeringsbanken (EIB) innen årets utløp, noe som betyr at avtalen kan inngås innen utløpet av den fristen GM har satt.

Vårt forsøk er basert på ønsket om å bevare et ikonisk merke, samt jobbene til tusenvis av Saab-ansatte, leverandører og forhandlere verden rundt.

Det fins rundt 1,5 millioner Saaber på veien i dag, og deres stolte eiere vil utvilsomt sette pris på at merket overlever,” fortsetter Victor Muller.

”For Spyker vil Saab bety et globalt nettverk med 1100 forhandlere, moderne produksjonsfasiliteter, en dedikert stab og solide kunnskaper innen ingeniørkunst, forskning og utvikling.

Gjennom avtalen vil Saab motta finansiell støtte for å kunne konkurrere globalt, og et lederteam som vil ivareta Saabs unikhet, stolte arv og individualitet. Gjennom forhandlingene har ledelsen i både Saab og Spyker vist at de deler en felles visjon om et slikt partnerskap," heter det i pressemeldingen fra Spyker.

Det nye tilbudet fra Spyker står til kl 23 mandag kveld.

Powered by Labrador CMS