Chevrolet

Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette Convertible

Chevrolet SS Daytona

Chevrolet Corvette Z06

Chevrolet viser muskler

Chevrolet skal lansere en ny toppmodell i Corvette-familien på Detroit-utstillingen neste måned. Den kompletterer en allerede omfattende muskelbil-familie.

Publisert Sist oppdatert

Z06 heter den mest racing-orienterte utgaven av Corvette, og ifølge Chevrolet har de aldri laget en så baneklar bil som denne med hensyn til motor, chassis og aerodynamikk.

Den nye modellen kommer i tillegg til en serie Chevrolet muskelbiler som i dag består av Corvette Stingray (Coupé og Convertible ), Camaro Z/28 og Chevrolet SS sedan.

Sistnevnte er en firedørs sedan som deler plattform med Camaro, Caprice policecar og Holden VF Commodore. Den har en 6,2-liters V8 med 415 hester under panseret og gjør null til 60 miles (96 km/t) på fem blank.

Gjennom årets 11 første måneder har Chevrolet stått for 25 prosent av alt muskelibil-salg i USA. Både Corvette og Camaro er markedsledere i sine segmenter.

Corvette har for eksempel utkonkurrert Porsche 911 hittil i år, på tross av at Corvette-produksjonen lå nede i seks måneder grunnet overgang til nye modeller.

Samtidig selger Camaro hele tiden mer enn sin nærmeste konkurrent, Ford Mustang. Ifølge GM er 2013 fjerde år på rad at Camaro er USAs mest solgte «sportsbil» (personlig syns jeg muskelbil er en bedre definisjon).

Det kan bli aktuelt å benytte noen av disse modeller som spydspisser for å bygge Chevrolet i Europa, men siden vi snakker om biler med fra 400 hester og oppover, får vi neppe se mange av dem på norske skilter.

Powered by Labrador CMS