Karma Kaveya

Fra plug-in til ren elbil

Karma lanserer elektrisk GT

De overtok restene etter Fiskers konkurs, og nå har California-baserte Karma Automotive presentert en ny elektrisk Grand Tourer.

Publisert

Fisker Karma var en bil som fikk begrenset levetid, men den fikk nytt liv da Karma Automotive overtok konkursboet i 2013 – riktignok uten at de fikk med Fisker-navnet på kjøpet.

Merkenavnet har Henrik Fisker blåst nytt liv i, og i dag ruller 279 nye Fisker Ocean på norske skilter. Samtidig kom den den opprinnelige Karma-modellen, nå med tilnavnet Revero GT, i oppdatert versjon i 2020. 

Har ligget i kortene

Det har lenge versert rykter om en elbil fra Karma, og sist helg ble den vist som Karma Kaveya Concept i Las Vegas.

Navnet er utledet fra et ord som på sanskrit betyr «poesi», og bilen er en Grand Tourer som skal i produksjon fra fjerde kvartal 2025.

Den er basert på en ny plattform og har en batteripakke på 120 kWt som skal holde til en rekkevidde på over 400 kilometer – noe som høres svært beskjedent ut i forhold til batterikapasiteten.

Bak- eller firehjulsdrift

Bilen kan spesifiseres med bakhjuls- eller firehjulsdrift med henholdsvis 540 og 1180 hestekrefter. Den bakhjulsdrevne er fremst i køen mens firehjulstrekkeren skal følge mot slutten av 2026.

Karma antyder akselerasjon til hundre på rundt tre sekunder, toppfart på 290 km/t og en vekt på rundt 2400 kg. Pris er foreløpig ikke nevnt. Det er heller ikke produksjonssted, men Karma eier en fabrikk i Moreno Valley i California, så det er sannsynlig at den skal bygges der.

Karma er en USA-basert startup som eies av en stor kinesisk dele-produsent, Wanxian. Selskapet ledes av Marques McCammon og designsjef er Michelle Christensen som var ansvarlig for andre generasjon Acura NSX.

Ved lanseringen av Kaveya annonserte Karma også en ny plug-in hybrid sedan med betegnelse Gyesera som skal bygges i begrenset opplag basert på Revero. Denne skal leveres i et begrenset opplag fra siste kvartal 2024.

Karma Kaveya
Karma Kaveya
Karma Kaveya
Karma Kaveya
Karma Kaveya
Karma Kaveya
Karma Kaveya
Karma Kaveya
Karma Kaveya
Karma Kaveya
Karma Kaveya
Powered by Labrador CMS