Ford Focus Coupé Cabriolet
Ford Focus Coupé Cabriolet
Ford Focus Coupé Cabriolet
Ford Focus Coupé Cabriolet
Ford Focus Coupé Cabriolet
Ford Focus Coupé Cabriolet

Focus CC klar for Genève

Ford kompletterer Focus-familien med en ny versjon av sin coupé cabriolet. Den skal på scenen i Genève om en måned.

Publisert Sist oppdatert

Familieforøkelse

Etter at de ”vanlige utgavene av Focus nå er på plass hos norske forhandlere, har turen kommet til den åpne utgaven. Og som tidligere har Ford hentet inn ekstern hjelp for å bygge utgaven med avtakbar hardtop. Nærmere bestemt hos italienske Pininfarina.

Her er vår rapport fra lanseringen av nye Focus

- Ford ønsket å knytte Coupé Cabriolet-modellen til sitt formspråk ”kinetic design så raskt som mulig, og det lot seg lett integrere med Pininfarinas italienske eleganse, sier Chris Bird, designdirektør for Ford i Europa.

- Resultatet er en perfekt kombinasjon av Focus-dynamikk og den spesielle Coupé-Cabriolet-stilen som er utviklet sammen med Pininfarina, som også skal bygge bilen.

Se vårt intervju med Stefan Lamm hos Ford Design

Ny teknikk

En del nye egenskaper har samtidig funnet veien til CC-utgaven, deriblant automatisk nødbremselys.

På tilbehørsfronten tilbys utstyr som nøkkelløs adgang og start, dekktrykkmonitor, tilkobling for MP3-spiller, USB-kontakt, DVD-basert navigasjonsanlegg med 7-tommers touch screen og Sony DAB-radio.

Med hensyn til motorer finnes tre alternativer. De som ønsker bensin kan velge mellom en 1,6-liter på 100 hk og en 2,0-liter med 145 hk – begge i kombinasjon med 5-trinns manuell gearkasse eller automat.

Dieselentusiaster får tilgang til en 2,0-liter som yter 136 hk og har et maks dreiemoment på 320 Nm. Ford lover et bedre lydbilde og mindre vibrasjon og støy enn i forgjengeren.

Nye Focus Coupé Cabriolet går på samlebåndet fra slutten av februar og skal leveres i to utstyrsgrader – som Trend og Titanium.

Powered by Labrador CMS