Opel Meriva Concept

Opel Meriva Concept
(Bearbeidet i Photoshop)

Opel åpner nye dører

For to uker siden viste vi en første skisse av Opel Meriva Concept. Nå får litt mer informasjon om konseptbilen som skal vises i Genève.


Publisert Sist oppdatert

Flexi

Fleksibilitet er et nøkkelord for Opels flerbruksbiler. I siste generasjon Zafira har Opel sitt patenterte Flex7-setesystem som er blant de smarteste løsninger på markedet. Og nå lanseres FlexDoors som skal gjøre de smarte bilene enda mer tilgjengelige.

Dette skrev vi 6/2

I biler med FlexDoors er bakdørene på begge sider hengslet i bakkant mens fordørene på vanlig vis er hengslet i front. Det betyr ikke at B-stolpen er fraværende, som for eksempel i Mazda RX-8 og Mini Clubman. B-stolpene er opprettholdt for å sørge for best mulig sikkerhet.

Det betyr heller ikke at du må åpne fordørene for å få opp bakdørene. Disse kan brukes helt uavhengig av hverandre siden de lukkes mot B-stolpen.

Stor åpning

Dørene kan åpnes opp til en 90-graders vinkel, og du får dermed større åpning enn hva som er vanlig. Når bilen i tillegg har god takhøyde, blir det enkelt å ta seg ut og inn av baksetene.

Men tro ikke at den spesielle dørløsningen går på bekostning av sikkerheten. Dørene kan åpnes både fra utsiden og innsiden, men kun når passasjerene ikke utsettes for noen risiko. Det skal bli interessant å se hva det innebærer i praksis. Meriva Concept er utstyrt med automatisk barnesikring som kommer i tillegg til det mekaniske låsesystemet.

Konseptbilen har en U-formet frontrute som strekker seg helt til over baksetepassasjerene. Systemet er det samme vi kjenner fra Corsa GTC og gir en spesiell følelse av å kjøre nærmest åpent. Med snaut to uker igjen til pressedagene i Genève, er det ikke lenge til vi også får de siste detaljene om Meriva Concept på plass.

Powered by Labrador CMS