-
Produksjonsleder
Møller Bil Skadesenter Alnabru
-
Bilmekaniker
Stårheim Bilverksted AS
-
Tekniker
Per Aaland A/S
-
Prosjektleder
RSA Bil Drammen
-
Avdelingsleder
Etac Bil AS:
-
Avdelingsmedarbeider
NDS Group AS
-
Customer success – kundekonsulent
DRIVE MOBILITY AS
-
Bilselger
Kverneland Bil AS
-
Driftsleder Bilskade
Birger N. Haug AS avd Oslo
-
Mekaniker
Herøy Bil & Maskin AS
-
Skadetakserer
Møller Bil Skadesenter Langhus
-
Bilskadereparatør
Møller Bil Skadesenter Langhus
-
Teamleder
Birger N. Haug AS avd Oslo
-
Nyhetsredaktør/frontsjef og nyhetsreporter
Bilforlaget AS
-
Bilmekaniker
Nes Bilelektro AS
-
Inne Tekniker
NDS Group AS
-
Tekniker
Toyota Sør AS
Range Rover Sport TDV6 HSE:
Usportslig SUV
Sport-begrepet passer dårlig på Range Rover Sport med dieselmotor.


Range Rover Sport
Først publisert i BIL 8/9-2006.
Sist høst hadde vi gleden av å prøve toppmodellen med kompressormatet V8-motor, som virkelig sparket fra seg og kunne bære Sport-navnet med stolthet. Denne gang er det en V6-diesel med turbo under panseret, den samme som man finner i Discovery. Og da blir Sport-merket nesten like malplassert som flammelakkering og bøtteseter på en Opel Ascona med 1,3-liters 60-hester motor.
Det er ikke dermed sagt at det er en dårlig bil, langt ifra. Men sportslig er den ikke – hvis man skal ta en forbikjøring på landeveien må først turboen våkne opp, før automatkassa kan reagere med nedskift, og først da kan to og et halvt tonn bil oppnå noe som minner om akselerasjon. Du blir ikke akkurat presset inn i seteryggen når det skjer. Automatgearkassen har et sports-program, men det er lite eller ingen forskjell fra standardprogrammet.
Vi kan være snill og se bort fra Sport-navnet, og da fremstår dieselmodellen som et mer fornuftig alternativ. Fordelen med dieselmotoren er, foruten lavere innkjøpspris, at man ikke behøver å stoppe og fylle drivstofftanken på annenhver bensinstasjon som på V8 Supercharged-versjonen. Den ser akkurat like tøff ut som sine heftigere brødre, den er svært stillegående og komfortabel, og motorkraften er for så vidt tilstrekkelig til de fleste situasjoner. Og dette er jo en bil med et fortreffelig firehjulsdriftssystem og skikkelige terrengegenskaper.
Toppmodellen har noe som kalles Dynamic Response som standardutstyr, og det er helt nødvendig med 390-hesters motor. Dette systemet består av elektronisk styrte antikrengestag, som strammer opp kjøreegenskapene når svingene kommer tett. Også heftige Brembobremser er standard på toppmodellen. Vår bil hadde begge deler som ekstrautstyr, og det anbefales å koste på seg dette.
Kort om bilen:
Pris, basis: kr 918.900
Pris, prøvekjørt modell: kr 1.044.610
Motor: 6-sylindret V-motor. 2720 ccm. 140 kW (190 hk) v/4000 o/min. 440 Nm v/1900 o/min.
Mål og vekt: LxBxH: 479 x 198 x 181 cm. Akselavstand: 275 cm. Bakkeklaring: 17,2-22,7 cm. Egenvekt m/fører: 2455 kg. Tillatt totalvekt: 2995 kg. Dekk: 255/50R19. Bagasjerom: 958/2013 liter (VDA). Tankvolum: 84 liter.
Aks. 0 – 100 km/t: 11,9 sek
Toppfart: 193 km/t
Forbruk blandet kjøring: 1,02 l/mil
CO2-utslipp: 271 g/km