Suzuki Swift
Suzuki Swift
Suzuki Swift
Suzuki Swift
Suzuki Swift

Populær Suzuki oppgraderes

Swift er blant Suzukis mest populære modeller i Norge – ja, faktisk står den for 30 prosent av salget siden 2010. Nå får den et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger.

Publisert Sist oppdatert

Swift har ved flere anledninger stått øverst på salgsstatistikken for Suzuki, og sammen med Yaris og Polo er den blant småbilene som holder stand i et segment med stadig større innslag av elbiler.

Den skiller seg fra de fleste konkurrenter i klassen gjennom firehjulsdrift – riktignok produseres Swift også med forhjulsdrift, men det er uaktuelt for den norske Suzuki-importøren RSA som kun selger Suzuki med firehjulsdrift.

Foruten at fronten har fått et løft med ny grill, har også Suzuki har gitt Swift 4x4 ny hybridmotor, som gir et lavere forbruk og lavere CO2-utslipp.

Drivstoffeffektiviteten forbedres ytterligere med et mildt hybridsystem med et Li-ion batteri med kapasitet oppgradert fra 3Ah til 10Ah for å forbedre effektiviteten for energigjenvinning. Ifølge importøren reduserer det CO2-utslipp med inntil 5 prosent.

Økt sikkerhetsnivå
For mange er sikkerhet vesentlig ved kjøp av ny bil. I den nye utgaven av Suzuki Swift 4x4 oppgraderes sikkerheten med flere nye funksjoner.

Automatisk nødbremssystem hjelper sjåfører med å unngå kollisjon ved hjelp av en sensor som fanger opp kollisjonsfare. I tillegg kommer den nye Swift med det importøren betegner som et «vinglevarslings-system» som sørger for at du holder deg på veien.

Ytterligere sikkerhetsutstyr inkludert i standardpakken er filvarsling-system, blindsonevarsling, parkeringssensor bak, trafikkskilt-gjenkjenning, ryggevarsling og oppvarmede sidespeil.

Den oppgraderte Suzuki Swift er priset fra 259.900 kroner, men de fleste vil nok legge til en SafeTech-utstyrspakke og vinterhjul med aluminiumsfelger.

Ifølge RSA har pakken er verdi på kr 88.800, men de frister med et pakketilbud hvor du får «nye» Swift inklusive vinterhjul og SafeTech-pakke til kr 279.900.

Powered by Labrador CMS